ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Тринадцять країн, тисяча кілометрів, чотириста євро

2733
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники повернулися в Україну і підбивають підсумки подорожі.

Подружня пара Анна Думанська та Богдан Місюренко протягом двох місяців мандрували Європейським Союзом. За їхніми пригодами ми весь час стежили у рубриці “Самостійно навколо світу”.
Хмельничани відвідали 13 країн: Польщу, Австрію, Італію, Швейцарію, Ліхтенштейн, Францію, Монако, Іспанію, Андорру, Португалію, Люксембург, Бельгію та Нідерланди. Також вони проїхали транзитом Чехію, Словаччину і Німеччину, але до відвіданих країн їх не відносять.
Під час мандрівки хмельничани подолали автостопом 9350 км, при цьому змінили 124 автомобіля. Більшість машин були легковими і лише дві вантажні.
Крім цього, 900 км вони проїхали на попутній платній машині, а також 300 км на поїздах, коли поспішали назад додому.
Всього в дорозі Анна та Богдан провели 67 днів. Зазвичай ночували вони за допомогою сайту всесвітньої гостинності couchsurfing.org, кілька разів у знайомих співвітчизників і кілька разів їх запрошували у гості водії.
За цей час мандрівники витратили: 145 євро на їжу і громадський транспорт у великих містах, 105 євро на одяг, який знадобився під час похолодання і приходу зими, 145 євро на подарунки, сувеніри і їжу, які привезли додому.
Тобто, якщо врахувати гроші, які вони витрачали на харчування і проїзд (адже без одягу та сувенірів можна було обійтися), виходить, що бюджет поїздки складав 2 євро на день на двох. Мандрівники знову довели, що, маючи достатньо часу, можна зробити поїздку досить дешевою.
“Дякуємо всім, хто сприяв нам у підготовці до подорожі і допомагав у дорозі! Величезне спасибі тим, хто запрошував нас в гості, підвозив, пригощав, дарував посмішки і позитив! Спасибі усім читачам, що стежили за нашими подорожами”, - кажуть Анна та Богдан.
У найближчих планах хмельничан написати звіти про особливості автостопної подорожі Європою, про те, якою їм видалася ця частина світу і чим вона відрізняється від Азії. І зовсім скоро вони відправляться у наступну мандрівку.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую