ye-logo.v1.2

Протягом тижня Росія почне тотальний тиск на Україну (ВІДЕО)

Євромайдан 3560

Кремль розробляє три можливих сценарії, серед яких - встановлення контролю над усією Україною

 
Про це заявив екс-радник Володимира Путіна, економіст Андрій Ілларіонов

Керівництво Росії розробляє план по встановленню контролю над Україною, тому протягом найближчого тижня Кремль почне ще більший тиск на Київ. Таку думку в ексклюзивному коментарі Gordonua.com висловив екс-радник Володимира Путіна, член російського "Комітету солідарності з Майданом", економіст Андрій Ілларіонов.
"Росія відновила торговельну та інформаційну війну проти України. Зараз вже йде затримка товарів через Україну на 10-15 днів. З усіх телевізійних каналів щодня виливаються тонни пропагандистських матеріалів про те, що в Україні здійснюється державний переворот, після якого до влади прийдуть фашисти і неонацисти. Метою цього перевороту, тут я буквально цитую, є "геноцид і знищення російського населення", - сказав Ілларіонов.
Паралельно з цим, за словами екс-радника Путіна, Росія збільшує свою присутність в Україні, зокрема, в Луганській області та Криму.
"Донські козаки увійшли в Луганську область для того, щоб захистити російське населення Східної України, а байкерські клуби "Нічні вовки" і "Козаки Волгограду" відправили своїх членів у Севастополь для його захисту від молодчиків, що розбушувалися. Все це справляє враження масованої, добре підготовленої кампанії, яка тільки починається і буде йти по наростаючій протягом найближчих 7-10 днів", - зазначив він.
Ілларіонов висловив свою незгоду з думкою прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, що активне втручання Росії у справи України почнеться після завершення Олімпіади в Сочі. Він вважає, що це відбудеться відразу ж після її відкриття.
"Після урочистої церемонії відкриття Олімпіади Росія почне здійснювати дії якісно іншого роду. Ніякого очікування завершення Олімпійських ігор не буде. 7-8 лютого почнеться тиск на Україну по всіх напрямках", - сказав він.
За словами експерта, у Росії є три можливих сценарії розвитку подій в Україні.
"Перший, базовий, сценарій передбачає встановлення контролю над усією Україною. Це був би найбільш прийнятний варіант. Другий сценарій, який зараз вийшов на перший план і про який зараз говорять всі прокремлівські політики та політологи, - це федералізація або конфедералізаціі України. При здійсненні такого проекту потрібно буде встановити контроль над промосковської частиною країни. І, нарешті, третій сценарій. Його реалізовуватимуть, якщо не вдасться здійснити перші два. Це встановлення контролю над Кримом, Луганською та, можливо, частиною Сумської області, тобто в тих районах, де переважає російське населення", - сказав він.
Ілларіонов вважає, що для Росії зараз абсолютно неважливо, хто буде призначений прем'єр-міністром України, оскільки "рішення вже прийняте і операція розгортається".
За його словами, тиск може бути зменшено тільки в разі призначення на цей пост Андрія Клюєва чи Віктора Медведчука.
"У разі призначення когось із них, Москва може зменшити тиск на Україну за рахунок того, що вони самі, а не Кремль, будуть виконувати російську програму", - припустив експерт.
Він підкреслив, що ряд спікерів російської влади прямо називає нинішній час "виключно сприятливим для відтворення віковічної мрії про возз'єднання України і Росії".
"Як відомо, Путін не вважає Україну державою. Багато хто в Кремлі називають її недодержавою. З їх точки зору, Україна більше не буде такою слабкою стосовно Росії, а Росія не буде настільки сильною стосовно України, як сьогодні. І Захід в особі ЄС і США не буде настільки байдужий до української кризи, як сьогодні. Тому ще раз підкреслю: відлік часу йде на дні, оскільки рано чи пізно Україна вибереться з політичної та економічної кризи", - сказав Ілларіонов.

gordonua.com/news/politics/Illarionov-V-techenie-nedeli-Rossiya-nachnet-totalnoe-davlenie-na-Ukrainu-7816.html

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую