ye-logo.v1.2

"Гаражне" питання Гречан відправили на довивчення (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Суспільство 3039

Люди вимагають скасувати побори, які встановила влада за розміщення металевих гаражів.

 Сьогодні, 25 червня, близько 9 години ранку жителі мікрорайону Гречани зібралися під стінами Хмельницької міської ради. Людей обурило нововведення міської ради – сплата за розміщення металевих гаражів

"Їм потрібно було вийти на таку велику суму, щоб зробити з цього бізнес. Ось і все. А "ліпили" туди все, що хотіли. Людей обурила ця калькуляція. До Богачука (директор комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту, прим. авт.) люди їздили, але його підхід такий: "Ось так або ніяк. Не подобається забирайте свої гаражі". Наша пропозиція це 200 гривень на рік та сплачувати їх ЖЕКу", розповів власник гаражу Олександр Чесневський.
Перед самим початком сесії міської ради близько сотні мешканців Гречан увійшло до міської ради та заполонило другий поверх. Поспілкуватися з людьми наважився лише міський депутат Олександр Кізляр. Проте діалогу не вийшло. Власники гаражів звинуватили його та усіх депутатів у здирництві. Міський обранець запропонував представникам ініціативної групи увійти у сусідню залу, а решті – не заважати роботі міськради.

Розгляд "гаражного" питання проходив під скандування людей "Ганьба", "Банду геть" та "Люстрація".
"Якщо ціни будуть високими, то ніхто не платитиме. Якщо ж вона буде низькою, то платитиме кожен і надходження до бюджету будуть більшими, підтримав протестуючих на сесії міської ради депутат Володимир Гончарук. Сума у 800 гривень ні на що не опирається. За що люди платитимуть гроші? Там коситимуть, охоронятимуть, прибиратимуть чи освітлення встановлять? Ви самі знаєте, що такого не буде."

"Володимире Володимировичу, ви депутат міської ради. Півтора місяці тому ви голосували за цю суму і слова не сказали, парирував секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський. Потрібно з людьми провести діалог по сумі. Ціна висока. Для довідки у Хмельницькому 2500 таких гаражів."

Депутати підтримали жителів мікрорайону Гречани, а дехто навіть захотів "крові": "Ми усі стали заручниками помилки одного єдиного чиновника, який "від балди" прописав калькуляцію. Потрібно встановити, хто винен із чиновницького апарату поважного Володимира Богачука, хто виготовив цю документацію, і вона пройшла на сесії міської ради. Тут не усі бухгалтери та економісти. Не можемо розібратися з цими цифрами. Давайте притягувати до відповідальності власних чиновників. Люди на цих гараж нічого не заробляють, а коли ми обговорюємо питання з кіосками, то із підприємцями узгоджуємо ціну штрафу. А тут ми просто людей поставили перед фактом: притягнути до адміністративної відповідальності того, хто допустив таку помилку",  запропонував депутат Андрій Олесь.

"За кошти, які будуть акумулюватися у Цільовому фонді, можна упорядкувати райони. Цьогоріч один, наступного року інший. Чому 800 гривень? Тому що 800 гривень. Прийняте таке рішення", пояснив директор комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту Володимир Богачук.

Депутати 42 голосами призупинили дію тарифів, а комунальному підприємству по організації роботи міського пасажирського транспорту наказали ніяких дій не вчиняти. Питання вартості утримання гаражів досліджуватиме спільно три комісії: житлово-комунальна, земельна та соціально-економічна. Також залучать представників ініціативної групи.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую