ye-logo.v1.2

У Хмельницькому прощатимуться із загиблими айдарівцями

Суспільство 4208
facebook.com
Добровольці загинули ще 5 вересня на Луганщині.. Фото: facebook.com

26 березня громада міста проведе в останню путь Назара Якубовського і Вадима Шалатовського.

До Хмельницького нарешті привезуть тіла айдарівців: 17-річного Назара Якубовського і 31-річного Вадима Шалатовського, які 5 вересня 2014 року героїчно загинули на Луганщині в бою з російськими диверсантами, які здійснили атаку із засідки поблизу села Весела Гора (Слов'яносербський район).

Героїв поховали на кладовищі міста Старобільськ, у безіменній могилі. Лише після довгих місяців очікування результати ДНК дали підтвердження. Як повідомляється на офіційній сторінці батальйону “Айдар” у Фейсбуці, завтра, 25 березня, з ними попрощаються у Києві на майдані Незалежності.

“5 вересня 2014 року – був звичайним осіннім днем. Безстрашні та сміливі, віддані українському народу вони, які завжди перші у бій і останні у відступ, поїхали на виконання завдання – перевірити безпеку району Стуканова Балка. Успішно його виконавши, були в хорошому настрої, побачили знайомі прапори на блок-посту. Проте у відповідь на “Слава Україні” посипався дощ з куль, вистріли з гранатометів, бій, вогонь, біль..., - розповідає волонтер Юлія Євдокімова. - Вони не знали, що ті, хто повинен був їх прикрити, відійшли аж до ТЕЦ, вони були впевнені, що ще проїдуться вулицями Луганська. Не знали, що над їх тілами будуть ще довго глумитися, що родичі будуть до останнього чекати їх, сподіватися, молитися. Пройшло більше півроку і хлопці повертаються у “цинку”. Нехай земля їм буде пухом, а слава навіки закарбується у наших серцях.”

Лише через півроку після загибелі, тіла героїв привезуть додому. За інформацією міської ради, у Хмельницькому церемонія прощання з Назаром Якубовським і Вадимом Шалатовським відбудеться 26 березня, у четвер, орієнтовно о 12:00, на майдані Незалежності.

Прощання з Вадимом Шалатовським та Назаром Якубовським у зоні АТО після єксгумації

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую