ye-logo.v1.2

Понад 150 хмельницьких свободівців і граната, від якої помер нацгвардієць

Політика 5368

Пікет під Верховною Радою України, де нардепи у першому читанні проголосували за закон щодо змін до Конституції, став головною подією останнього дня літа 2015 року.

А учасники пікету (чимало серед них і представників Хмельниччини) стали головними героями чи «героями» новин.

Екс-перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбук написав, що сьогодні під стінами Верховної ради перебували понад 150 свободівців нашої області.

«Понад 150 хмельницьких свободівців разом з іншими пікетують Верховну Раду проти надання особливого статусу окремим територіям Донбасу», – написав Симчишин.

Фото зі сторінки Олександра Симчишина у Фейсбук.

Варто зазначити, що зранку депутати схвалили проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію. Тим часом під стінами Верховної Ради сотні людей, в тому числі й з прапорами ВО «Свобода», влаштували пікет. Сталися сутички з нацгвардійцями, які охороняли будинок парламенту. В хід пішли кийки, димові шашки, а потім з натовпу в бік правоохоронців полетіла граната. Як згодом з'ясувалося, кинув її мешканець Кам'янця-Подільського Ігор Гуменюк.

В результаті вибуху загинув 24-річний нацгвардієць.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, у кривавих сутичках постраждали 122 особи, серед них 20 бійців, які повернулися з АТО, і двоє журналістів з Франції.


Аваков також повідомив, що молодик, який кинув гранату у бік правоохоронців під Верховною Радою, Ігор Гуменюк, був бійцем батальйону "Січ". У нього під час затримання виявили чеку і ще одну гранату.

Нардеп-свободівець Юрій Сиротюк в ефірі Громадського телебачення заявив, що Гуменюк не був членом ВО «Свобода». Однак, за словами Авакова, зловмисник назвався «свободівцем» і бійцем батальйону «Січ», що перебуває у відпустці з 3 серпня по 3 вересня.

Підтвердив це і радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі ЕспресоТВ.

«Затриманий справді є членом "Свободи", донедавна був стрільцем батальйону "Січ", знаходиться у відпустці. До речі, досить цікаву інформацію ми отримали, зовсім нещодавно – 26-27 серпня лідер "Свободи" Олег Тягнибок перебував у Курахово, це саме той населений пункт, де базується цей батальйон, і мав спілкування там з правоохоронцями. Після цього кілька бійців написали рапорти про звільнення з формулюванням, наскільки мені відомо, "низька зарплата". Один з них, власне, був нинішній затриманий, який вже фактично визнав, і в нього було вилучено другу гранату і чеку від першої гранати, яку він кинув. Що там Олег Ярославович пообіцяв – важко сказати», – розповів Зорян Шкіряк.

Боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Фото з соцмереж.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую