ye-logo.v1.2

На Хмельниччині на 500 безробітних стало менше?

Суспільство 1879
Хмельничани в пошуках роботи доволі часто шукають її в газеті оголошень Є
Хмельничани в пошуках роботи доволі часто шукають її в газеті оголошень Є. Фото: автора

На початок листопада кількість безробітних, які зареєстровані в обласному центрі зайнятості, становила 11,1 тисячі осіб.

У середньому на одну вакансію в жовтні претендувало 19 осіб. Такі дані наводять у відділі статистики та прогнозування обласного центру зайнятості. 

Серед безробітних понад 62,5% складали жінки, 42,8 % – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 40% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 9 тисяч мешканців Хмельниччини.

Якщо на початку жовтня кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 11,6 тисяч осіб, то за місяць на 500 безробітних стало менше. Але на ринку праці області вже не перший місяць є попит на працівників сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, офіціант, охоронник, молодша медсестра); на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин та кваліфікованих робітників з інструментом (тракторист-машиніст с/г виробництва, тракторист, водій,  столяр, слюсар-ремонтник, швачка). Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую