ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запрацює центр для проведення гемодіалізу

Здоров'я 4999
У відділенні Хмельницької обласної лікарні працює 17 апаратів "штучної нирки"
У відділенні Хмельницької обласної лікарні працює 17 апаратів "штучної нирки". Фото: medical-wiki.in.ua

Уже виділили приміщення в міській лікарні.

У Хмельницькому з’явиться центр для проведення гемодіалізу для хворих з хронічною нирковою недостатністю. Про це повідомляє прес-служба міської ради. Для цього вже виділили приміщення на першому поверсі четвертого корпусу Хмельницької міської лікарні. У кінці минулого року за кошти міського бюджету розпочали ремонтні роботи.

Наразі такі процедури здійснюються у Центрі екстракорпоральної детоксикації Хмельницької обласної лікарні. Там працює 17 апаратів "штучної нирки", які обслуговують 107 хворих. Серед них 67 хмельничан.

Як повідомляють в управлінні охорони здоров’я міської ради, для проведення процедур хворі централізовано забезпечуються розхідними матеріалами (магістралі, голки, діалізатори, розчини для діалізу), додатково необхідні бинти, розчин гепарину, фізіологічний розчин, лейкопластир. Крім зазначеного, кожному хворому конче треба препарати для лікування ускладнень та супутньої патології. Таким чином, пацієнту щомісяця життєво необхідно витрачати на лікування чималу суму коштів. 

Варто врахувати те, що пацієнти з міста проходять сеанси гемодіалізу в обласній лікарні в 3-ю або 4-у зміну, тому виникає питання доїзду до лікарні та з лікарні в пізній час. Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради 70 гемодіалізним хворим надано одноразову грошову допомогу на транспортні затрати по 1500 гривень кожному на загальну суму в 105 тисяч гривень.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», в 2016 році пацієнти цієї категорії отримували ліки по додатку 1, п.2 (групи населення, при амбулаторному лікуванні яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються з оплатою 50 відсотків їх вартості) на загальну суму понад 85 тисяч гривень.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:23

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую