ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Вінниця»: бронзові медалі розіграли, сезон завершили… (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3785

Визначився володар бронзових нагород чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги.

Серія за «бронзу» за підсумками сезону 2016-2017 років у волейбольній Суперлізі завершилася в третьому матчі. ВК «Вінниця», який у перших двох матчах здобув перемоги, зміг у Хмельницькому все вирішити в третьому протистоянні. Віддати належне хмельничанам, вони намагалися продовжити сезон бодай на один матч, але…

«Новатор», після двох поразок у Вінниці, опинився в скрутному положенні. Адже поразка в третьому матчі означала, що бронзові медалі здобувають вінничани, а хмельничани фінішують четвертими. Якщо ж заглянути в історію волейболу області, то й четверте місце – досягнення. «Новатор» ніколи ще не був так високо в найвищому дивізіоні чемпіонату України. Але ж коли є можливість стати призером, то чому б не докласти свої зусилля, щоб здобути медалі? Звісно, хмельничани прагнули до цього.

У перших двох сетах за "Новатор" на позиціх ліберо зіграв Борис Філіпенко (у синьому).

Хмельничани почали матч з виграних м’ячів.

Часто з атаками ВК "Вінниця" гравцям "Новатора" було важко впоратися.

Початок першої партії був за господарями. Вони виграли перші три подачі, але потім гра вирівнялася. Суттєвої переваги не було в жодної команди. Але складалося враження, що на гравців «Новатора» тиснув результат. Це й не дивно, адже ціна поразки була на вагу «бронзи». Та першими набрати 20 очок вдалося саме «Новатору». Щоправда, перевага над гостями була мінімальною – в один м’яч. І кінцівка партії була за вінничанами. Майже півгодини гри позаду і рахунок у партії 22:25.

Матч "Новатора" з "Вінницею" був цікавим на довгі розіграші та боротьбу.

Другий сет видався не таким інтригуючим. ВК «Вінниця» швидко пішов у відрив, який до середини партії збільшився до 5 балів. Далі… ще впевненіша перевага гостей. Як наслідок, 17:25 і рахунок у матчі 0:2.

Емоцій у грі за "бронзу" вистачало.

Волейболісти "Новатора" намагалися дати бій гостям із Вінниці.

Відчайдушна боротьба біля сітки не раз приносили очки то "Новатору", то "Вінниці".

На старті третьої партії все нагадувало попередню. Вінничани знову нарощували відрив, а хмельничани намагалися відшукати рецепт, як продовжити протистояння. І в середині сету «Новатор» показав «зуби». Команда Романа Ковальчука змогла дати бій підопічним Олександра Бондаренка та навіть зрівняти рахунок 21:21. А далі… «гойдалки» в рахунку і знову сильніша кінцівка в гостей. У підсумку 22:25, матч завершено з рахунком 0:3, і бронзові медалі у ВК «Вінниця».

Хмельничанин Максим Турик (№8) у матчі з вінничанами зіграв на двох позиціях.

ВК "Вінниця" зміг виграти бронзові медалі у трьохматчевій серії.

Юрій Паласюк, гравець "Новатору", після матчу отримав персональний диплом за підсумками сезону.

Після матчу "Новатор" та "Вінниця" зробили спільне фото на згадку.

«Легко не було ні в іграх у Вінниці, ні тут, - після матчу заявив Олександр Бондаренко, головний тренер ВК «Вінниця» Олександр Бондаренко. – Ви бачили, яка була напруга в першій та третій партіях. Легких перемог не буває. Особливо, в боротьбі за третє місце. Я дуже вдячний хлопцям, що вони змогли настроїтися виграти третє місце в Хмельницькому, а не в Вінниці в п’ятій грі».

Наставник «Новатора» Роман Ковальчук зауважив, що вінничани заслужено вибороли бронзові медалі. «Вони показали кращу гру, стабільно зіграли в усіх компонентах, і саме цих факторів не вистачило нашій команді, - заявив Роман Олександрович. – Все, що наша команда на сьогоднішній день, все зробила. Потрібно шукати якісь ресурси внутрішні, зовнішні, щоб покращувати спортивний результат».

Отож, ВК «Вінниця» - бронзовий призер чемпіонату України. «Новатор» посів четверте місце. Попереду в гравців обох клубів відпустка. «Деякі наші волейболісти будуть готуватися до наступного чемпіонату через змагання з пляжного волейболу, - каже Роман Ковальчук. – Ну, а після зустрічі з керівництвом будемо вирішувати, як і коли розпочнемо підготовку до нового сезону».

Що ж, волейбольний сезон для хмельницького «Новатора» позаду. Цей чемпіонат став для усієї клубної структури історичним. Чоловіча команда вперше в історії посіла четверте місце, жіноча –третє в вищій лізі. Новий сезон у чемпіонаті України з волейболу розпочнеться вже восени цього року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую