ye-logo.v1.2

У жителя Красилова вилучили більше трьох кілограмів речовини для виготовлення наркотиків

1847
Правоохоронці встановлюють походження та можливе призначення вилученої речовини
Правоохоронці встановлюють походження та можливе призначення вилученої речовини. Фото: hm.npu.gov.ua

На чорному ринку її оцінюють майже у 30 тисяч гривень.

У секторі комунікацї обласної поліції повідомили, що 39-річний красилівчанин раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайства та грабежі, а останнім часом, очевидно, вирішив змінити «профіль».

Так, під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання, працівники управління протидії наркозлочинності виявили два згортки з канабісом, а також понад три кілограми перманганату калію, який є прекурсором і використовується для виготовлення наркотиків кустарним шляхом. У поліції також зазначили, що його вартсть за цінами «чорного ринку» складає близько 30 тисяч гривень.

Усі речовини правоохоронці вилучили і направили на експертизу». А за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 311 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів в особливо великих розмірах» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Довідка: Прекурсори (лат. prae – попереду, перед + cursus – напрямок) – речовини та їх солі, класифіковані в міжнародних конвенціях як хімічні матеріали, що використовуються для приготування наркотичних і психотропних речовин, а також хімічні речовини та їх солі, що використовуються з аналогічною метою і віднесені Комітетом з контролю за наркотиками при МОЗ України до зазначеної категорії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую