ye-logo.v1.2

Хмельничанин намагався незаконно продати в Росію військові товари

Кримінал 1875
За спробу незаконного вивезення за межі України товарів військового призначення на Хмельниччині судитимуть мешканця обласного центру
За спробу незаконного вивезення за межі України товарів військового призначення на Хмельниччині судитимуть мешканця обласного центру. Фото: khmel.gp.gov.ua

Мешканець обласного центру постане перед судом.

Житель міста Хмельницького, всупереч встановленому законодавством порядку, намагався вивезти за межі України товари військового призначення – складові до бортових систем військових літаків. Про це повідомляють у прокуратурі області.

“Чоловік на сайті оголошень в мережі Інтернет розмістив повідомлення про продаж радіодеталей, та коли від мешканця Російської Федерації надійшла пропозиція про купівлю товару за суму еквівалентну 70 тисяч гривень, він на неї відгукнувся. Довести злочинний умисел до кінця чоловікові не вдалось, оскільки під час проведення митного контролю пасажирів потягу сполученням «Кишинів-Москва» зазначений товар військового призначення був виявлений та вилучений”, - додають у прокуратурі.

Наразі до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 333 Кримінального кодексу України (закінчений замах на порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Довідково: санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу від 1700 до 3400 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую