ye-logo.v1.2

На ремонти у СІЗО у Хмельницькому просять півтора мільйона гривень

Суспільство 1983
За 2016 рік по обліку установи пройшло близько 7788 осіб
За 2016 рік по обліку установи пройшло близько 7788 осіб. Фото: з архіву

Будівлі установи в аварійному стані.

Відремонтувати камери, замінити каналізаційну систему, встановити вентиляцію і перекрити дах – це далеко не все, що потрібно зробити на території Хмельницького СІЗО.

На черговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбудеться 31 травня, депутати мають затвердити «Програму щодо забезпечення належних комунально-побутових умов засуджених та осіб, узятих під варту, які утримуються в Хмельницькому слідчому ізоляторі на 2017-2020 роки». На реалізацію заходів програми планується понад півтора мільйона гривень з міського бюджету.

Як повідомила на засіданні комісії міської ради представниця установи Людмила Андрущишина, за 2016 рік по обліку СІЗО пройшло близько 7788 осіб.

«На даний час всі об’єкти установи, як режимні, так і комунальні, в наслідок тривалої експлуатації перебувають в незадовільному стані та потребують проведення поточного і капітального ремонтів. Орієнтовний обсяг фінансування програми складає понад мільйон 645 тисяч гривень», - сказала Людмила Андрущишина.

Як сказала Людмила Андрущишина, на виконання робіт цього року передбачено 70 тисяч гривень. Фото автора

За її словами, питання переїзду СІЗО з центру міста – наразі на стадії розгляду. Засудженим та ув’язненим мають забезпечити побутові умови, що відповідають правилам відповідних нормативних документів, санітарії та гігієни. 

Довідково. Наразі в установі розташовано два режимних корпуси, планова наповнюваність яких складає 421 місце, медична частина, банно-пральний комплекс, харчоблок, дворики для прогулянок та інші будівлі, площею близько 3,8 тисячі метрів квадратних. В режимному корпусі №1 розташована дільниця максимального рівня безпеки, де утримуються засуджені до довічного позбавлення волі, і яка налічує 6 камер, розрахованих на 14 осіб.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую