ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановили пам’ятну дошку кіборгу, який загинув у донецькому аеропорту

Суспільство 3012
Встановили пам
Встановили пам'ятну дошку Русланові у навчальному закладі «Хмельницький центр ПТО сфери послуг». Фото: автора

Воїна вшанували в закладі, де він навчався.

 У Хмельницькому сьогодні, 20 червня, відкрили меморіальний знак кіборгу Русланові Присяжнюку. Десантник загинув два роки тому, обороняючи донецький аеропорт.

Встановили пам’ятну дошку Русланові у навчальному закладі «Хмельницький центр ПТО сфери послуг», де він навчався, поруч зі знаком, де увіковічнили пам’ять воїна АТО, прикордонника Павла Дияка.

Вчителі кажуть, Руслан здобував мирну професію, а не військову – планував будувати розвинену державу. За фахом будівельник, хлопець мріяв служити у ВДВ, розповідає його мати.

«Він був завжди патріотичний, коли призвали на строкову службу, ставав у військкоматі на коліна, щоб його взяли саме в десант. Добився свого, взяли у ВДВ. Потім працював будівельником, всі ним були дуже задоволені. Руслан дуже старався, любив роботу. Коли прийшла повістка, сказав: «Мамо, хто крім мене, я ж десантник! Комусь треба захищати». У зоні АТО він був у найгарячіших точках. Я рада, що йому встановили, дошку, хай буде пам'ять, хай діти знають, він же як герой», - говорить мати загиблого Поліна Присяжнюк.

Вшанувати пам'ять про воїна прийшли рідні і побратими

Вшанувати пам'ять про Руслана Присяжнюка прийшли рідні, побратими, представники влади, вчителі та учні. Кажуть, його очі щодня нагадуватимуть про те, якими повинні бути справжні патріоти.

«Руслан віддав своє життя за нас. Пам'ять про героя назавжди збережеться у наших серцях. У стінах цього навчального закладу пройшли його юнацькі роки. Відтепер, переступаючи поріг закладу, будемо зустрічатися з його німим поглядом і пам’ятати його подвиг», - сказала директор закладу Раїса Карван.

Щодня Руслан зустрічатиме учнів закладу

Руслан отримав повістку по мобілізації 23 серпня 2014 року з Летичівсько-Староконстянтинівського районного військового комісаріату, не задумуючись, пішов служити в десантні війська, його направили в Житомирську 95-у окрему аеромобільну роту. В цей час формувався 90-тий окремий десантно-штурмовий батальон «Житомир». У ньому солдат Руслан Присяжнюк проходив бойову підготовку на місцевому полігоні.

Мати бійця каже, що люди повинні знати про його подвиг

Разом з побратимами Руслан ніс службу в Донецькій області. З 15 листопада 2014 року по 20 січня 2015 року був учасником антитерористичної операції. Військове загартування проходив, визволяючи важливі стратегічні об'єкти від бойовиків на Сході країни, завжди був там, де найважче.

Поховали Руслана Присяжнюка у селі Пашківка Макарівського району, що на Київщині, де він проживав із дружиною та сином.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую