ye-logo.v1.2

Погода на сьогодні: очікуємо температурного рекорду

Суспільство 2153
Синоптики кажуть, погода радуватиме ще до 20 жовтня
Синоптики кажуть, погода радуватиме ще до 20 жовтня. Фото: автора

Яким буде 17 жовтня у прогнозах синоптиків.

Тепла погожа осінь не може не радувати. Тож сайт «Синоптик» сьогоднішній день характеризує коротко: «у Хмельницькому на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів». Але й разом з тим прогнозує температурний рекорд цього дня за останні 130 років. Так, за даними ресурсу, стовпчики термометрів піднімуться до +23 (до цього найвищу температуру фіксували у 1979 +22,5). «Гісметео» дещо песимістичніший в плані температурного режиму і обіцяє до 21 градусу тепла. Але також ані хмарини на небі.

Синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у фейсбуці каже, що 17 жовтня буде сонячним і теплим. «У середу знову повсюди в Україні - без опадів, сонячно та тепло, +17+22 градуси, подекуди до +23, +24 градусів. Не варто забувати про тумани, які, окрім красивої картинки, погіршують видимість на дорогах. Синоптичне раювання підійде до завершення з 20 жовтня: спочатку похолодає на Заході, далі - у більшості областей. І навіть з’являться періодичні дощі, які, чесно кажучи, вже й потрібні, щоб трохи змити пилюку та пригасити ймовірні пожежі. А поки що забивайте пам’ять телефону розкішними фотографіями красеня-жовтня».

У народі 17 жовтня - день пам'яті святого Єрофея, єпископа Афінського. Кажуть, з цього часу посилюється холод. На Єрофея люди не ходили до лісу, боячись нечистої сили, яка особливо біснувалася у цей день. А ще люди помітили: чим раніше випаде перший сніг, тим пізніше утвердиться у своїх правах зима, а рання зима частіше за все настає, якщо довго не було першого снігу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую