ye-logo.v1.2

За 300 гривень – бізнес не втрачають

2409
«Кожен повинен платити внески», – перекона Ольга Сергіївна.

Щомісяця пенсійний бюджет області недоотримував близько 20 мільйонів гривень через недолуге законодавство

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Ольга Заярнюк вважає, що підприємцям варто, нарешті, належним чином долучитися до наповнення пенсійного бюджету. Під час зустрічі із журналістами на засіданні обласного прес-клубу Ольга Сергіївна заявила, що мусолити питання збільшення розміру сплати страхових внесків підприємцями- спрощенцями на кшталт добре це чи погано – не варто. Закон прийнятий, і його потрібно виконувати.  
Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» з липня фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, зобов'язані сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Розмір мінімального страхового внеску змінюватиметься, в залежності від розміру мінімальної заробітної плати та наразі складає 294,82 гривні.
«За 300 гривень – бізнес не втрачають. Я погоджуюся, що це важке питання, – каже Ольга Заярнюк. – Бо тому, хто 12 років працював тільки на себе, не думаючи про пенсіонерів (і це дозволяли наші закони), переорієнтуватися важко. Але нині закон не просить, нарешті, почати сплачувати внески, наче милостиню, а чітко встановлює: кожен зобов'язаний платити. І якщо підприємець не сплатить квартальний платіж, Пенсійний фонд вживатиме радикальних заходів. Тобто, нараховуватимуться штрафні санкції та примусово стягуватимуться заборговані кошти. Нині Пенсійний фонд має повноваження чинити так».
Тим часом органи Пенсійного фонду намагаються всіляко достука- тися до совісті приватних під- приємців. «53 тисячі приватних підприємців-спрощенців нашої області отримали поштою листівку- роз'яснення від Пенсійного фонду щодо страхових внесків, які потрібно сплачувати. Наразі відслід- ковано, що останні 12 років під- приємці участі у наповненні бюджету Пенсійного фонду не брали. Якщо вдатися до обрахунків, то від 11 тисяч промисловців,  які працюють в легальному секторі економіки нашої області, щомісяця до Пенсійного фонду надходить 20 мільйонів гривень. Це десята частина бюджету фонду. А від 53 тисяч зареєстрованих у нас підприємців – лише 8,6 мільйона гривень, тобто лише 5 відсотків бюд- жету». За підрахунками, завдяки нововведеним страховим сплатам від підприємців бюджет Пенсійного фонду області щомісяця попов- нюватиметься ще на 20 мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую