ye-logo.v1.2

«Cervidae»: в Кам’янці-Подільському зняли фільм жахів

Культура 7419
Прем
Прем'єра фільму «Cervidae» відбудеться у Старій фортеці 13 вересня під час урочистого відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю «Бруківка». Фото: Андрій Заєць

Відзняли стрічку за три дні.

В Кам’янці-Подільському зняли художній фільм жахів. Прем’єру першого трейлеру до стрічки «Cervidae» уже оприлюднили на сторінці Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» у фейсбуці. Про те, як виник задум зняти фільм жахів, які локації використали у «Cervidae» та коли можна буде переглянути стрічку, розповів сайту «Є» режисер фільму Андрій Заєць.

«Ідея зняти фільм жахів виникла в грудні минулого року. Оскільки ми приймаємо на кінофестиваль «Бруківка» багато фільмів жахів, тож вирішили і самим відзняти короткометражну стрічку в цьому жанрі про Кам’янець-Подільський, щоб потім з нею спробувати взяти участь в кінофестивалях. За вечір написали сценарій, ще декілька днів доопрацьовували і взялися за зйомки. Відзняли фільм за три дні. Вийшла розмовна драма на 45 хвилин. Але плануємо її скоротити до півгодини, щоб відповідати короткому метру. «Cervidae» будемо подавати на участь у кінофестивалях як України, так і закордону. Тож плануємо використати і англійські субтитри», - розповідає режисер стрічки Андрій Заєць.

Назва фільму «Cervidae» в перекладі з латині – означає «Олень». Саме ця тварина є одним з символів Кам’янця-Подільського.

«Cervidae» в перекладі з латині – означає «Олень».

«За задумом, у фільмі присутня легенда про те, що місто заснували три брати Коріатовичі, які вбили оленя. Цей культ буде прослідковуватися у стрічці. Взагалі, фільм знімали в стилі голлівудських фільмів-жахів 80-х років минулого століття. Під час роботи над стрічкою я надихався ранніми роботами Джона Карпентера, якого вважають батьком жанру «Horror». І він знімав фільми з мінімальним бюджетом. Тож у стрічці буде багато непередбачуваного і відповідної музики, зокрема й наших місцевих гуртів», - каже Андрій Заєць.

  

У фільмі використали не лише локації фортеці, а й старовинних підвалів одного з готелів.

Фільм малобюджетний. Режисер розповідає, що знімали його на аматорську камеру. Загальний бюджет стрічки 100 доларів. Але, запевняє, в результаті це не вплинуло на якість стрічки. Серед локацій – звісно ж, окрім пізнаваних місць, як наприклад, фортеця, використали у зйомках також місцеві кафе та навіть старовинні підвали одного з готелів.

У зйомках брали участь три десятки людей. Головних героїв зіграли Денис Чорний, Георгій Торяник і Олексій Лисий.

«Це історія про трьох друзів із Запоріжжя. Події відбуваються під Новий рік. За сюжетом герої, повертаючись з концерту у Льовові, вирішили здійснити мандрівку історичними місцями Кам’янця-Подільського, Чернівців та Хотина. І, звісно ж, вирішили не лише погуляти, а й знайти розваг. Та… заглянули до місцевого борделю. Далі, за сюжетом, їх чекають справжні жахи…», - розповідає Андрій Заєць.

За сюжетом, троє друзів вирішили не лише подивитися історичні цікавинки Кам'янця, а й знайти розваг...

Втім, поки подробиць усієї сюжетної лінії режисер не розповідає, але додає, що у фільмі жахів буде й чимало комедійних сцен.

«На час зйомок ми увійшли в образ туристів, які відвідують наше місто. Намагалися побачити його таким, яким бачать подорожуючі. Екскурсовода, до речі, зіграла реальний екскурсовод Анастасія Донець. Вона для туристів проводить тематичні екскурсії, і серед них є одна з елементами містики «Полювання на відьом», тож з реквізитом у нас не виникло проблем», - зазначає Андрій.

Поки подробиць усієї сюжетної лінії не розкривають...

Прем’єра фільму «Cervidae» відбудеться у Старій фортеці 13 вересня, до речі у п’ятницю, під час урочистого відкриття ІІІ Міжнародного кінофестивалю «Бруківка». Саме тоді буде проходити конкурсна програма фільмів-жахів. Хоча участі у конкурсі «Cervidae» не братиме, у цей день його вперше презентуватимуть глядачам на широкому екрані.

Організатори кажуть, що влаштують у цей день справжню ніч фільмів жахів, які, до речі, винесені цьогоріч на фестивалі в окрему номінацію. В програмі відкриття - червона доріжка, зустрічі з режисерами та акторами української кіноіндустрії, перфоманси, зомбі-косплей, покази фільмів жахів молодих українських режисерів, VJ шоу, виступи музичних гуртів, дискотека та багато інших цікавинок.

«Якщо минулого року серед фільмів, які подовали до участі у «Бруківці», переважала соціальна драма, то цього року вони досить різножанрові: є комедії, бойовики, драми, жахи. Саме щодо фільмів жахів, то уже на розгляд конкурсної комісії надійшло 110 робіт. З них виберем 20 кращих. До речі, із цих 110-ти - 12 фільмів жахів українських режисерів.

Творці фільму намагалися побачити місто таким, яким бачать його туристи.

Триватиме кінофестиваль «Бруківка» з 11 до 15 вересня. Відкриття червоної доріжки, як уже зазначали, відбудеться 13 вересня. Кажуть, цілком можливо, що 14 вересня він доповниться заходами Форуму Молодіжної столиці у фортеці. Нагадаємо, це звання Кам’янець-Подільський виборов наприкінці минулого року.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую