ye-logo.v1.2

В Дунаївцях з'явився перший дворовий майданчик для міні-футболу

1516
Фото: Фото Давида КАЦА.

На майданчику можна грати не лише у футбол, а й у волейбол та баскетбол.

Просто лише однієї ідеї замало, адже потрібно ще зуміти впровадити її в дію. І люди вирішили самотужки, за власні кошти облагородити територію, про яку двадцять років ніхто не дбав. Картина виглядала, м'яко кажучи, не надто приємно – бур'яни, хащі, а за ними – урвище. Ні в кого не доходили руки, щоб хоч трохи змінити краєвид. Так виник спільний задум усіх мешканців – зібрати гроші з кожної квартири, аби згодом витратити  їх на прибирання і зробити щось для дітей. Цю нелегку ношу взяла на себе Аделія Шевчук та Ліза Верещинська, ентузіазм та наполегливість якої дивує і водночас, викликає повагу.
 “Все розпочате, я звикла доводити до кінця, – каже Ліза Миколаївна, – інакше не вмію. Підтримав мене й чоловік Михайло, спільно з Володимиром Левицьким та Валерієм Зуєвим змайстрували всі споруди для дитячого майданчика, навіть круг  для баскетбольного кільця зробили власноруч. Чимало зусиль довелося витратити на очищення території, ми вивезли біля п'яти машин гілля, розчищаючи густі зарості. Якби не чоловік, сама б я точно не впоралась з цим нелегким завданням. Та, певно, не така вже й велика наша заслуга, бо усі мешканці будинків №71 і №73 допомагали чим могли, хтось – грошима, хтось — працею. Велике спасибі Оксані Галянт, Сергію Воронецькому, Михайлу Севастьянову, Андрієві Кузяку, Наталі Гандзій, Андрієві Кузю та багатьом  іншим, які відкладали всі свої турботи і брались за роботу на майданчику. Значний вклад і родини Щіпановських, Качуровських, Коломієць, Шевчуків, Сільгоріних, Шендеруків, Тихмановських, Аїтових, Данилюків, які посприяли з фінансами, та якби ми всі гуртом не взялись за справу, то й невідомо чи щось би з того вийшло”.
Відгукнулось і керівництво КП ЖЕО Дунаєвецької міської ради, виділивши гойдалку для діток та металеві стояки, міська рада в свою чергу – передала два волейбольних м'ячі, а ФЗН «Колос» – сітку для воріт.
І ось наприкінці серпня відбулося відкриття дитячого майданчика, на якому можна грати не лише у футбол, а й у волейбол та баскетбол, зміцнювати силу та дух на турніках та бруссях. Та й мамам з маленькими дітками тепер є де провести час.
“Знаєте, це так приємно, що робиться щось корисне для дітей, – ділиться своїми думками мешканка одного з будинків Римма Зуєва, – в нас тут біля 60-ти дівчаток та хлопчиків, часом ще й приходять із сусідніх дворів. Тож, нехай граються, ганяють м'яча, привчаються до спорту, а не сидять десь у підвалах і невідомо чим займаються”.




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую