ye-logo.v1.2

Технологія Ethernet: розумна архітектура інтернет-мережі, надійність і безпека зв'язку На правах реклами

Суспільство 1771
За стандартом Ethernet побудована нова оптоволоконна мережа інтернет-провайдера ЕВЕРЕСТ™ у Хмельницькому
За стандартом Ethernet побудована нова оптоволоконна мережа інтернет-провайдера ЕВЕРЕСТ™ у Хмельницькому. Фото: Компанія ЕВЕРЕСТ™

Для підключення домашнього інтернету провайдери використовують різні технології, кожна з яких має свої переваги й недоліки.

У пріоритеті завжди одна з найбільш ефективних в конкретному випадку технологія, яка враховує кількість абонентів на лінії, їхні потреби, технічні характеристики мережі та навантаження на неї, вартість монтажу й підтримки.

Один із найпопулярніших у світі стандарт побудови інтернет-мереж — Ethernet. Він дає змогу встановити стабільне інтернет-з'єднання, забезпечити високу швидкість передачі даних без перебоїв і затримок, що особливо важливо в багатоквартирних будинках, де велика кількість абонентів, які одночасно користуються інтернетом.

Саме за стандартом Ethernet побудована нова оптоволоконна мережа інтернет-провайдера ЕВЕРЕСТ™ у Хмельницькому. Це новітня мережа, що практично не має аналогів не лише в місті, а й в Україні. Для її побудови використано новітнє потужне обладнання від провідних світових виробників. Провайдер один із небагатьох у Хмельницькому розробляє проєктно-технічну документацію на підключення кожного багатоквартирного будинку. Волоконно-оптична мережа від самого початку проєктується, як надійна та швидкісна система доступу до інтернету із дотриманням будівельних і технічних норм та правил. Усі етапи монтажу прискіпливо контролюються та перевіряються.

Компанія ЕВЕРЕСТ™ отримує офіційні дозволи на встановлення розподільчого обладнання та монтаж мережі. Активне обладнання розміщується в захищених місцях і має заземлення та якісне електроживлення з акумуляторами безперебійного живлення. Кабель інтернету до квартири абонента прокладається виключно з під'їзду, щоб вберегти його від впливу погодних явищ і забезпечити належне надання послуг інтернету й кабельного телебачення. Поширена серед операторів інтернету Хмельницького практика прокладання кабелю через вікно або зовнішню стіну будинку порушує технічні норми та правила. Такий метод є вкрай ненадійним, і не здатен забезпечити якісні послуги, створює ризики небезпеки для мешканців, хоча й дозволяє недоброчесним провайдерам зекономити на оплаті ОСББ і ЖЕО, спростити й здешевити монтаж мережі.

Завдяки особливостям технології Ethernet та «кільцевій» топології мережі абоненти ЕВЕРЕСТ™ отримують надійне з'єднання в кожному районі міста. Топологія мережі передбачає сегментування ділянок із допомогою комутаторів, щоб сигнал не проходив через кілька вузлів. Це дає змогу забезпечити користувачам стабільно високу швидкість доступу до інтернету до 100 Мбіт/с.

Крім того, технологія Ethernet має низьку ймовірність перешкод, мінімізує кількість відмов у роботі мережі, дає можливість захистити її від перехоплення трафіку й гарантує конфіденційність інтернет-з'єднання. Ще одна перевага — для підключення інтернету абонентам не потрібно спеціальне дороге додаткове обладнання чи програмне забезпечення.

З допомогою локального та віддаленого обладнання, спеціального програмного забезпечення здійснюється постійний моніторинг мережі ЕВЕРЕСТ™, аналіз і налаштування трафіку, контроль доступу. Тому технічні спеціалісти оперативно реагують на несправності та швидко усувають їх. Мережа має додаткове резервування на випадок розриву й автоматично перемикається на резервну лінію, щоб абоненти комфортно користувалися інтернетом.

Ретельно продумана архітектура мережі ЕВЕРЕСТ™ проста в налаштуванні та зручна в керуванні. Завдяки високому рівню стандартизації її можна масштабувати, додаючи нові пристрої чи підключаючи інші мережі, щоб поліпшити якість послуг, підвищити швидкість доступу до інтернету. Інтернет-мережа провайдера домашнього інтернету і кабельного телебачення ЕВЕРЕСТ™ має великий потенціал для подальшого вдосконалення і в майбутньому зможе забезпечувати абонентам якісні послуги.

Ліцензія провайдера програмної послуги НР № 00735-п від 17.10.2018 року, видана Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую