ye-logo.v1.2

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та втрати ворога на ранок 28 березня

Суспільство 507
На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак ворога
На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Багато зусиль російські окупанти докладають, щоб прорвати лінію оборони на Новопавлівському напрямку. Утім, марно.

Сьогодні, 28 березня, розпочалася 764-та доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень.Загалом, ворог завдав 11 ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 28 безпілотників типу «Shahed». 26 із них захисники неба знищили у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 засобу протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 3 пунктах управління БпЛА та 1 ще одному важливому об'єкту противника.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 28 березня 2024 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

• особовий склад — орієнтовно 439 тисяч 970 осіб (+780);
• танки — 6 тисяч 914 одиниць (+10);
• бойові броньовані машини — 13 тисяч 237 одиниць (+21);
• артилерійські системи — 10 тисяч 963 одиниці (+32);
• реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 1 тисяча 21 одиниця (+2);
• засоби протиповітряної оборони — 729 одиниць (+1);
• літаки — 347 одиниць (+0);
• гелікоптери — 325 одиниць (+0);
• безпілотники оперативно-тактичного рівня — 8 тисяч 600 одиниць (+22);
• крилаті ракети — 2 тисячі 17 одиниць (+2);
• кораблі/катери — 26 одиниць (+0);
• підводні човни – 1 одиниця (+0);
• автомобільна техніка й автоцистерни — 14 тисяч 595 одиниць (+56);
• спеціальна техніка — 1 тисяча 1800 одиниць (+6).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 28 березня

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки ворога в районі населених пунктів Іванівське, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка та Невельське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, де противник, за підтримки авіації, 27 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 4 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби ворог здійснив одну безуспішну атаку позицій наших військ.

Читайте також: У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку полеглому на війні саперу Івану Остапову

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую