ye-logo.v1.2

Вибираємо пральну машину: 6 важливих моментів На правах реклами

Суспільство 437
Варто віддати перевагу побутовій техніці відомих світових брендів
Варто віддати перевагу побутовій техніці відомих світових брендів. Фото: comfy.ua

Пральна машина - один із найважливіших видів побутової техніки для дому та квартири. За її допомогою легко утримувати речі у чистоті, не докладаючи значних зусиль. У статті поговоримо про те, на що звернути увагу під час покупки пральної машини, щоб не помилитися з вибором.

Спосіб завантаження білизни 

Розрізняють два види: вертикальні та фронтальні. У перших кришка розташована у верхній частині. Серед плюсів такої конструкції — компактність (вміщується навіть у маленькій ванній кімнаті), можливість керування стоячки (зручно для людей із захворюваннями хребта), невисока вартість.

Фронтальні моделі передбачають кришку, розташовану в лицьовій частині. Представлені широким вибором у каталогах провідних брендів. Верхню частину можна використовувати як підставку для різних речей. Сучасні варіанти передбачають можливість дозавантаження білизни через вбудований відсік.

Виробник

Варто віддати перевагу побутовій техніці відомих світових брендів, які добре зарекомендували себе і надають гарантію на продукцію, що випускається. Наприклад, популярністю в Україні користуються пральні машини Beko з розумним поєднанням ціни та функціональності.

Тип машини

Машинка-автомат — найзручніший і найпоширеніший вид. Вона самостійно виконує повний цикл прання: від користувача потрібно лише завантажити білизну в барабан та додати порошок. У напівавтоматах людське залучення набагато вище: залежно від моделі, доводиться змінювати режими вручну або навіть самостійно віджимати випраний одяг. Звісно, машинки-автомат коштують дорожче за напівавтоматичні моделі.

Габарити та місткість

Тут все просто: чим більше людей у сім'ї, тим місткішою повинна бути пральна машина:

  • одній людині достатньо бака на 3 кг;
  • обслужити сім'ю з 2–3 осіб може машина місткістю 5 кг;
  • для 4–5 людей зручний барабан на 6–7 кг;
  • моделі на 8 кг і вище призначені для частих та об'ємних прань.

Щодо габаритів, то необхідно заздалегідь вирішити, де розміщуватиметься техніка, та виміряти вільний простір. Немає сенсу купувати велику пральну машину, якщо вона займає половину ванної кімнати. Техніка повинна розміщуватися неподалік водопроводу (в ідеалі — на кухні або в санвузлі).

Тип управління

Розрізняють такі варіанти:

  • механічне керування за допомогою кнопок та перемикачів відрізняється надійністю та простим ремонтом, але потребує уважності від користувача;
  • електронне управління за допомогою цифрової панелі відрізняється максимальною простотою та зручністю, але подібні моделі коштують дорожче за механічні.

Додаткові функції

Серед корисних можливостей:

  • функція пари для розгладження складок на білизні;
  • економічне прання для зниження витрат на комунальні послуги;
  • додаткове полоскання для догляду за делікатними речами;
  • режим відкладеного прання для тих, кому важлива кожна хвилина;
  • нічний режим для сімей з активним способом життя.

Бажаємо успіху!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую