ye-logo.v1.2

СБУ затримала жительку Хмельниччини, яку підозрюють у причетності до створення наркотрафіку

Кримінал 10154
Прекурсори - речовини, необхідні для виготовлення психотропів, ввозилися в Україну під виглядом прального порошку
Прекурсори - речовини, необхідні для виготовлення психотропів, ввозилися в Україну під виглядом прального порошку. Фото: пресслужби СБУ

Жінка вже мала судимість за контрабанду заборонених речовин, наразі їй загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропи. Речовини ввозилися під виглядом прального порошку. За інформацією пресслужби відомства, до створеного наркотрафіку була причетна жителька Хмельниччини. Жінка вже мала судимість за контрабанду заборонених речовин.

Разом з іншими учасниками угруповання зловмисниця переправляла з Близького Сходу в Україну оптові партії псевдоефедрину – складової декількох видів психотропних речовин, який маскувався під іноземний товар у коробках з-під прального порошку. Речовину переправляли через водіїв міжнародних пасажирських перевезень, які не знали, що знаходиться всередині. Після доставки товару в Україну, він продавався спільникам у нарколабораторії для виготовлення наркотиків. Таким чином ділки сподівалися отримувати «прибуток» у понад 70 тисяч доларів щомісяця.

Співробітники СБУ затримали організаторку наркобізнесу на Рівненщині, яка переправила до регіону партію псевдоефедрину загальною вагою у 13,5 кілограма, загальна вартість якого склала понад 3 мільйони гривень. Жінка особисто відправляла «продукцію» з-за кордону, а потім «супроводжувала» її збут на території України. Під час обшуків у помешканні підозрюваної працівники СБУ виявили наркотичні пігулки, гроші та автівку, якою розвозили прекурсори замовникам.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за частиною 3 статті 305 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 12 років тюрми. Наразі жінка перебуває під вартою, поки тривають слідчі дії.

Читайте також: Шахраї в мережі розсилають фейкові посилання на сторінки електронних петицій

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую