ye-logo.v1.2

У Хмельницькому попрощалися з Героями Вадимом Сірантом та Миколою Тарасом

Суспільство 1482
Жителі Хмельницького провели в останню земну дорогу Героїв Вадима Сіранта та Миколу Тараса
Жителі Хмельницького провели в останню земну дорогу Героїв Вадима Сіранта та Миколу Тараса. Фото: МТРК «Місто», колаж автора

Воїни захищали Україну…

Сьогодні, 16 вересня, жителі Хмельницького провели в останню земну дорогу Героїв Вадима Сіранта та Миколу Тараса.

Вадим Ігорович Сірант народився 14 липня 1988 року. Він родом із села Ярославка, що на Летичівщині, йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

До служби у війську чоловік працював водієм на одному із місцевих підприємств. Мобілізували Вадима Сіранта навесні 2024 року, він був піхотинцем. Загинув Герой 9 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання.

«Завжди приходив на допомогу, - згадує Марина Слободянюк, однокласниця Вадима Сіранта. - До нього завжди можна було звернутися і щось попросити. Був життєрадісним та дуже хорошим».

«Він був дуже добрим, гарним чоловіком та батьком, - розповідає Мар'яна, знайома загиблого. - В моєї подруги була хвора донька і потрібно було робити операцію. Ми виставили в інстаграмі пост і Вадим один з перших перерахував частину грошей на допомогу цій дитині, хоча її навіть і не знав. Співчуваю його дружині, батькам та рідним. Хай з Богом спочиває…».

Поховали Вадим Сіранта на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове. Воїну завжди залишиться 36…

Сьогодні хмельничани попрощалися і з Героєм Миколою Івановичем Тарасом, йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

Воїн народився 27 березня 1982 року. У цивільному житті з 2007 року працював на приватному підприємстві. На початку повномасштабного вторгнення Микола Тарас пішов до тероборони, потім його відправили на схід.

«Це була дуже хороша дитина – блискучий математик. Він був чуйним, добрим та дуже відповідальним. Дуже запам'ятався усім вчителям, бо такі діти – це рідкість. В нього було велике майбутнє. Він так знав математику, що я не знаю, хто ще її б так знав, - розповідає Лариса Петровська, вчителька Миколи Тараса. – Він своїми неординарними способами розв'язував будь-які математичні задачі».

«Був реконструктором одягу та лицарських обладунків. Обслуговував рицарські турніри в Меджибожі та Кам'янці-Подільському, - згадує Олег Чумаченко, товариш Миколи. - Він усе робив за кресленнями, автентично і за старовинними гравюрами».

«Він був дуже спокійним. Якщо у нього щось запитаєш, то спочатку подумає, а потім вже говорить. Коли почалася війна, то Коля пішов у тероборону, потім його відправили на схід, де він і загинув…», - розповідає Аліна Москалюк, знайома загиблого Героя.

Загинув Микола Тарас 11 травня 2022 року неподалік Ізюму Харківської області. Нещодавно його тіло вдалося ідентифікувати.

Поховали Героя на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. У нього залишилися дружина та маленький син. Йому назавжди 40..

Читайте також: Летичівська багатопрофільна лікарня переплатила майже 100 тисяч гривень за електроенергію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую