ye-logo.v1.2

У Хмельницькому посмертний донор органів дав можливість врятувати чотири життя

Здоров'я 380
Мультиорганний забір у посмертного донора провели у Хмельницькій міській лікарні
Мультиорганний забір у посмертного донора провели у Хмельницькій міській лікарні. Фото: Хмельницька міська лікарня / facebook

Команда столичних медиків прибула з одним із реципієнтів, аби оперативно здійснити пересадку серця.

У Хмельницькій міській лікарні провели мультиорганний забір у посмертного донора. Це дало можливість врятувати життя чотирьох пацієнтів, які потребували трансплантації серця, нирок й печінки, інформують в медзакладі.

«Після внесення даних донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин, відбулося автоматичне співставлення і система обрала найбільш сумісних реципієнтів з державного Листа очікування пацієнтів», - зазначили у Хмельницькій міській лікарні.

Спільно з хмельницькими лікарями у процесі мультиорганного забору працювали три команди медиків з Львова та Києва.

«Команда з 1-го територіального медичного об'єднання Львова забрала нирки, щоб подарувати шанс на життя двом пацієнтам які тривалий час перебували на гемодіалізі. Фахівці з Клінічної лікарні «Феофанія» (Київ) здійснили забір печінки, яка тепер стане порятунком для ще одного реципієнта. Бригада з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова (Київ) прибула разом із реципієнтом, що страждав від термінальної стадії серцевої недостатності і здійснила пересадку серця. Весь процес вимагав чіткої координації та швидких дій», - розповіли медики.

Читайте також: Кількість випадків лихоманки Західного Нілу в Хмельницькому зросла: що відомо про перебіг хвороби

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую