ye-logo.v1.2

Куди поїхати на Новий рік?

Політика 2038

Криза та карантин хмельничан практично не зупиняють

Незабаром новорічні свята. І кожен завчасно планує, як і де їх провести. Нині ринок пропозицій пропонує відпочинок на будь-який смак. Проте ситуація, що склалася цього року в Україні – фінансова криза та епідемія грипу, – суттєво вплинула на вибір маршруту. Кореспонденти “Є Поділля” дізнавалися про кількість турів та основні напрямки цьогорічного вибору подолян.

Вперед, у Європу!
В Хмельницькій туристичній агенції “Вибери тур” нам повідомили, що у них замовлень на Карпати трохи поменшало. Зокрема, минулого року на цю пору було вже достатньо заявок на зустріч Нового року у Карпатах. “Цьогоріч люди телефонують, цікавляться, а от замовляти не поспішають. Проте масово виїжджають на відпочинок в Європу – Чехію, Угорщину, Польщу  тощо. Зокрема, вже замовлено чимало місць на проведення новорічних свят у сусідній Польщі, і замовлення продовжують надходити. Мабуть, грип так вплинув”, – кажуть туроператори.
У смт Ворохта у туристично-оздоровчому комплексі “Керманич” запевнили, що у них вже замовлені майже усі номери. “Ще ніхто не відмовлявся від замовлень, і сподіваємося, що не відмовляться. У нас 25 номерів, з них лише 5 поки що вільні. Замовляють люди як  зустріч Нового року, так і відпочинок на різдвяні свята. За все навіть проплатили завчасно”, – каже адміністратор “Керманича” Люба. До речі, вартість проживання тут складає від 700 до 1 200 гривень, а вартість святкового столу близько 600 гривень.
У готельних комплексах Буковеля теж зазначають, що у них немає проблем з наповненням номерів у новорічні та різдвяні свята. І хоча ціни там трішки, так би мовити, “кусаються”, бажаючих гарно відпочити з роками не меншає. “Ми постійно вдосконалюємо сервісне обслуговування, враховуємо всі побажання наших клієнтів, робимо все можливе, аби наші клієнти поїхали додому з гарними враженнями”, – кажуть працівники готельного бізнесу. Щодо вартості номерів, то у святковий період ціна значно зростає, і, в залежності від комфортабельності, стартує від 1 000 гривень (сюди входить сніданок).
Можна поселитися в невеличких готелях чи приватних садибах поблизу Буковеля в межах  30-кілометрової зони: Поляниця, Татарів, Ворохта, Яблуниця, Микуличин, Яремче. Там ціни на житло та харчування значно нижчі, але тоді бажано приїжджати на власному авто.
Звісно, що взимку їдуть до Карпат, аби покататися на лижах та сноубордах. Більшість туристів привозять до Буковеля свої спорядження – так значно дешевше. Проте за відсутності такого його можна орендувати: нові лижі коштуватимуть від 200 до 300 гривень, а старі – близько 100; взяти на прокат сноуборд – в межах 100-150 гривень. Якщо ви не вмієте кататися, можете скористатися послугами інструктора з місцевої лижної школи. За три години індивідуального заняття вам доведеться заплатити близько 400 гривень, а у групі з 4-5 осіб – близько 200.

Чи... у Сатанів?
А от в санаторіях та оздоровчих комплексах нашої області ситуація досить неоднозначна. Одні “оператори-курортники” з посмішкою кажуть, що епідемія чи криза відпочинку та оздоровлення не стосується. Інші ж, навпаки, розгублені через відсутність відпочиваючих.
Зокрема, у санаторії “Збруч” в Сатанові бронюють номери і на новорічні свята, і на післяноворічні. Адміністратор розповіла, що одномісні майже всі вже замовлені. Не дуже зачепила криза – кількість бажаючих зустріти Новий 2010 рік на курорті приблизно така ж, як і торік.
Одномісний напівлюкс у “Збручі” коштує 204 гривні з людини, люкс – 294, за двомісний люкс потрібно заплатити по 270 гривень з чоловіка. Програма – “все включено” – проживання, харчування та лікування.
У санаторії “Товтри”, навпаки, настрої не такі оптимістичні. Працівники кажуть, що дуже мало людей цікавляться їхніми послугами, і поки карантин не закінчиться, говорити про новорічний відпочинок практично нічого.
Заклад пропонує харчування, проживання у двомісному номері та лікування за 185 гривень з людини в день, відпочинок без лікування – 145. Проживання у покращених двомісних номерах, включаючи лікування, 195 гривень з людини, без лікування – 150 гривень. Тим, хто бажає відпочити у одномісному номері та пролікуватися, потрібно заплатити 235 гривень за день, лише відпочинок – 190.
Досить скрутне становище з кількістю відпочиваючих і у Сатанівському оздоровчому комплексі “Поділля”. Там запровадили систему знижок: дітям від 5 до 14 років відпочинок і лікування коштують дешевше – 230 гривень, а дорослим – 287 за добу. Всі номери двомісні. Також знижки стосуються 3 та 4 поверхів закладу. У цих номерах можна відпочити за 197 гривень у зимовий період. У покращених номерах  відпочинок для двох коштуватиме 861 гривню за добу.
Добре йдуть справи у досить молодому оздоровчому комплексі “Жива вода”, який відкрився на новорічні свята 2009 року. Бажаючих відпочити саме тут на новорічні та різдвяні свята чимало. Двокімнатні люкси, які коштують 510 гривень за добу за кімнату, вже майже всі зайняті. Трикімнатний люкс обійдеться у 620 гривень, ці номери також досить активно бронюють вже сьогодні. Не менш популярні й однокімнатні  напівлюкси - за 400 гривень. Хоча, як розповідають у готелі, в одномісному, якщо хтось згодиться переночувати на дивані, цілком можна відпочивати вдвох. У цьому закладі харчування залишається на розсуд відпочиваючих, за нього треба платити додатково.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую