ye-logo.v1.2

Підвищення цін на енергоносії перенесено на… три роки

Політика 1228

Мільйони українців, що переймалися поетапним підвищенням цін на енергоносії, яким нас залякували протягом тривалого часу, тепер можуть зітхнути з полегшенням. Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 18 листопада переніс термін виконання програми з переведення цін на енергоносії для населення до економічно обґрунтованого рівня з 2009 року на 2012 рік. Цим документом вносяться зміни до затвердженого Кабміном комплексного плану заходів із забезпечення фінансової стабілізації підприємств паливно-енергетичного комплексу.
Нагадаємо, що раніше Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) спільно з міністерствами економіки, фінансів, праці та соціальної політики було доручено розробити і прийняти протягом 2007-2009 років постанову про поетапне переведення цін на енергоносії до рівня, що відповідає обґрунтованим витратам на їх виробництво, передачу та поставку.
Уряд також відтермінував розробку і впровадження програми довгострокової тарифної та цінової політики в нафтогазовому комплексі, яка мала бути затверджена постановою Кабміну на 2011 рік.
Крім того, на два наступні роки перенесено кінцеві терміни впровадження стандартів якості надання послуг з постачання електроенергії і природного газу.
На більш пізні терміни перенесено ще ряд ініціатив, які мають забезпечити фінансову стабілізацію підприємств паливно-енергетичного комплексу.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую