ye-logo.v1.2

Загиблі в АТО стануть почесними мешканцями Хмельницького

Політика 1986
Почесні громадяни Хмельницького мають не лише нагрудний знак, а й пільги
Почесні громадяни Хмельницького мають не лише нагрудний знак, а й пільги. Фото: з архіву

Міська рада спростила процедуру надання почесного звання справжнім Героям України.

 Хмельницька міська рада внесла зміни до "Положення про звання «Почесний громадянин міста Хмельницького", затвердженого рішенням тридцять п’ятої сесії міської ради від 28.04.2010 року №31.

Відтепер, розгляд питань про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Хмельницького" особам, яким присвоєно звання Героя України та тим, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли від поранень, отриманих під час участі в антитерористичній операції, проводиться сесією міської ради за поданням міського голови без дотримання вимог, які передбачені іншими пунктами цього положення.

За словами міського голови Олександра Симчшина, є пропозиція присвоїти усім загиблим в АТО хмельничанам це почесне звання. Але це питання потребує фінансів. Оскільки родичі загиблих Героїв, після присвоєння звання, повинні отримати ще й грошову винагороду в розмірі 20 мінімальних заробітних плат. Утім, міська рада, розглядаючи зміни до бюджету, передбачила на це понад 800 тисяч гривень. Планують нагородити почесним званням 23 загиблих хмельничан в АТО.

Які рішення прйимає міська рада, нагадаємо, можна спостерігати в прямому ефірі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую