ye-logo.v1.2

«Верховна рада зробила перший крок для доступу дітей з особливими потребами до освітніх послуг», – Сергій Лабазюк На правах реклами

Політика 2226
Станом на 1 березня 2017 року виявлено 12 тис.149 дітей з особливими освітніми потребами шкільного віку, що становить аж 40% від загальної кількості школярів
Станом на 1 березня 2017 року виявлено 12 тис.149 дітей з особливими освітніми потребами шкільного віку, що становить аж 40% від загальної кількості школярів . Фото: прес-служби народного дупетата

Верховна Рада підтримала в цілому важливий соціальний законопроект №6437 "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг".

Закон покликаний врегулювати питання поліпшення доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.
Як зазначив народний депутат Сергій Лабазюк, в регулювати це питання - надважлива задача для кожного регіону України.

"Міністерством освіти було проведено колосальну роботу з напрацювання законодавчих змін, які дадуть змогу створити належні умови для здобуття освіти особами з особливими освітніми потребами з урахуванням їх індивідуальних потреб.

Поширення практики інклюзивної освіти дітей з особливими потребами потребує посилення заходів щодо створення в школах «без бар’єрного середовища», забезпечення навчального процесу спеціальним обладнанням і навчальним матеріалом", - наголосив політик.

За словами нардепа, якщо взяти до прикладу Хмельниччину, станом на 1 березня 2017 року виявлено 12 тис.149 дітей з особливими освітніми потребами шкільного віку, що становить аж 40% від загальної кількості школярів (30 тис.319 учнів).

Найбільший відсоток – це діти з порушенням опорно-рухового апарату.

"Тому прийняття цього проекту - лише початок кропіткої роботи над тим, щоб врегулювати питання доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг. Наш обов’язок - забезпечити дітям з особливими потребами доступ до якісних знань", - додав С. Лабазюк. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую