FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
14 Травня, 2024

Хто з нардепів від Хмельниччини «підписався» за скасування депутатської недоторканності

Авторами нового проекту Закону щодо скасування депутатськоъ недоторканносты значяться понад 150 депутатів. Фото: lb.ua

У Верховній раді України зареєстрували проект Закону про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності).

Ініціаторами законопроекту про зняття депутатської недоторканості стало 158 парламентарів. Серед них і четверо обранців від Хмельницької області.

Так, серед авторів законопроекту №6773 «Про внесення змін до Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності)», усі хмельницькі нардепи з «Блоку Петра Поршенка». А саме Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шинькович. Щоправда, самого тексту законопроекту на сайті Верховної Ради України поки що немає.

Зауважимо, що є ще один законопроект щодо скасування депутатської недоторканності – президентський №1776. 19 червня 2015 року Конституційний суд України оприлюднив своє рішення, яким визнав цей проект відповідним Основному закону. Але він й досі не розглянутий парламентом. Як зазначено на сайті ВРУ – «чекає на розгляд».

Нагадаємо, відповідно до Конституції України, зміни в Основному законі держави може ініціювати президент або щонайменше 150 депутатів.