ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада звернулася до Президента та Кабміну щодо цін на газ

Політика 4619
Депутати Хмельницької облради вимагають не підвищувати ціну на газ для населення
Депутати Хмельницької облради вимагають не підвищувати ціну на газ для населення. Фото: з архіву

Відповідне звернення підтримали 49 депутатів.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, вважаємо підняття ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів», - йдеться у зверненні депутатів до Президента України та Кабінету Міністрів України, яке сьогодні було прийнято на сесії.

У тексті звернення, оприлюдненому на сайті облради, йдеться і про те, «що внутрішні резерви України за умови їх ефективного використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичної». Депутати облради вимагають від Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України упередити будь-які дії щодо, цитуємо, «безпідставного підвищення ціни на газ населення».

Із 64 обранців, які присутніми в сесійній залі, 49 натиснули на кнопку «за», двоє утрималось, ще 13 не голосували.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нещодавно заявив про неминучість підвищення ціни на газ для населення з початком опалювального сезону. Згодом голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв сказав, що уряд домовився з Міжнародним валютним фондом, що ціна на газ для населення підвищуватиметься поетапно, до квітня 2020 року.

Також, відзначимо, сьогоднішню сесію Хмельницької облради сайт «Є» транслював у прямому ефірі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую