FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Якими статками володіє потенційний голова Хмельницької облдержадміністрації

Кандидатуру Дмитра Габінета на посаду голови Хмельницької облдержадміністрації Кабмін затвердив 28 жовтня цього року. Фото: з фейсбуку Дмитра Габінета

Дмитро Габінет задекларував не лише гроші, а й старенький «Москвич».

Сьогодні, 31 жовтня, Дмитро Габінет опублікував свою електронну декларацію кандидата на посаду голови Хмельницької обласної державної адміністрації в Єдиному реєстрі декларацій. Саме цього тижня у Маріуполі Донецької області Кабінет Міністрів України схвалив його кандидатуру на цю посаду. Кореспонденти сайту «Є» поцікавилися доходами й статками потенційного очільника області.

У електронній декларації Дмитра Габінета вказаний його матеріальний стан за 2018 рік. Згідно з відомостями поданими у ній, офіційно він живе у Хмельницькому. Ще одним суб’єктом декларування є його матір Ніна Габінет.

Спільно з нею в обласному центрі можливий очільник Хмельницької облдержадміністрації з 2008 року володіє квартирою площею 61,8 квадратних метрів. Її вартість на дату набуття складала понад 82 тисячі гривень. Крім того, син з матір’ю у своїй власності мають гараж у Хмельницькому площею 21,9 квадратних метрів. Стовідсотково Дмитро Габінет володіє лише земельною ділянкою (з 2013 року) у селі Вільховець Новоушицького району на 470 «квадрати». Її вартість на дату набуття — понад 13 тисяч гривень.

Торік потенційний очільник області задекларував старенький «Москвич AZLK 2140» 1983 року випуску. Його у власність Дмитро Габінет отримав у 2008-му.

За основним місцем праці у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті йому нарахували 51 тисячу 841 гривню, а за роботу за сумісництвом юрисконсультом у військовій частині А2339 — 33 тисячі 932 гривні. Крім того, Дмитро Габінет отримав 161 тисячу 574 гривні гонорару в Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні та 1 тисячу 440 гривень гонорару в Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Таким чином його офіційний дохід за 2018 рік склав 248 тисяч 787 гривень.

Натомість його матері Ніні Михайлівні у Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради нарахували 72 тисячі 752 гривні зарплатні за основним місцем роботи. Також вона отримала 34 тисячі 938 гривень пенсії.

36-річний Дмитро Габінет з матір’ю свої грошові заощадження тримають «під матрацом». Зокрема, він має вісім тисяч євро, а Ніна Габінет — п’ять тисяч євро.

Також Дмитро Габінет вказав у електронній декларації, що є членом громадського об’єднання «Форпост народовладдя».

Зауважимо, що указу президента України про призначення Дмитра Габінета головою Хмельницької ОДА, станом на 10-у ранку 31 жовтня, немає.

Читайте також: Кам’янчанин звільнився з посади заступника міністра інфраструктури