ye-logo.v1.2

Кам’янчанин звільнився з посади заступника міністра інфраструктури

Політика 3336
За цей неповний рік у Міністерстві інфраструктури України Юрію Лавренюку нарахували 404 тисячі 359 гривень зарплатні
За цей неповний рік у Міністерстві інфраструктури України Юрію Лавренюку нарахували 404 тисячі 359 гривень зарплатні. Фото: facebook.com/lavrenyuk.yu

Юрій Лавренюк працював заступником міністра з 2016 року.

Вчора, 28 жовтня, заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, який виріс і тривалий час працював у Кам’янці-Подільському, написав у своїй сторінці у фейсбуці, що за власним бажанням йде зі своєї посади.

«Цього тижня я офіційно завершую свою роботу у Міністерстві інфраструктури України. Це моє рішення, відповідну заяву я передав керівництву Міністерства. Щодо причин звільнення. Я вважаю, що на цьому перехідному етапі, після зміни керівництва МІУ, моя функція виконана і потрібно рухатись далі», — зазначив Юрій Лавренюк.

Хоч Юрій Лавренюк народився у 1980 році на Рівненщині, дитинство провів саме у Кам’янці-Подільському. Там він закінчив школу та електротехнічний факультет місцевого індустріального технікуму. Крім того, з грудня 2000 року до січня 2005-го працював на офіцерських і керівних посадах у підрозділі карного розшуку Кам’янець-Подільського міського відділу управління Міністерства внутрішніх справ України.

Опісля був переведений у Київ, де продовжив робити кар’єру. А 18 травня 2016 року Юрій Лавренюк став заступником міністра інфраструктури України.

Огляд задекларованих статків і доходів Юрія Лавренюка

Останню електронну декларацію (перед звільненням) Юрій Лавренюк опублікував сьогодні, 29 жовтня. Вона охоплює період з 1 січня до 28 жовтня цього року.

Згідно з інформацією поданій у декларації, урядовець живе в Білогородці Києво-Святошинського району. На Хмельниччині наразі у нього немає жодної власності. Щоправда, у 2017 році його дружина володіла квартирою у Кам’янці-Подільському, але з того часу вона та двоє його дітей зникли з декларації як суб’єкти декларування.

В електронній декларації перед звільненням Юрій Лавренюк вказав дві земельні ділянки у селі Гоголів Київської області площею 1 тисяча 200 квадратних метрів і у Білогородці 1 тисяча 599 квадратних метрів. Останню він набув минулого року. Також у 2018-му в його власності у тій ж Білогородці з’явилася квартира на 83,1 «квадрати». Їх вартість у декларації не вказана. Крім того, в Білогородці він має об’єкт незавершеного будівництва — житловий будинок площею 240 квадратних метрів.

Юрій Лавренюк їздить на автомобілі «Lexus LX470» 2006 року випуску. Його він набув у 2015 році. Тоді вартість автівки складала 523 тисячі 342 гривні.

З цей неповний рік у Міністерстві інфраструктури України йому нарахували 404 тисячі 359 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Також він отримав понад 17 тисяч гривень заробітної плати за сумісництвом у Державному університеті інфраструктури та технологій.

З грошових активів він має «під матрацом» 25 тисяч доларів і 6 мільйонів 200 тисяч гривень. Крім того, Юрій Лавренюк має загалом 8 мільйонів 500 тисяч гривень фінансових зобов’язань перед двома громадянами.

Читайте також: Подоляни в уряді Гончарука: хто вони і якими статками володіють

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую