FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

Руслан Стефанчук пояснив, чому орендує квартиру в тещі

Руслан Стефанчук каже, що реалізував надане йому статтями 32 та 35 закону України «Про статус народного депутата України» право на відшкодування витрат на проживання. Фото: rbc.ua

Перший віцеспікер парламенту отримав компенсацію за оренду житла 19,5 тисяч гривень.

Хмельничанин Руслан Стефанчук, який є першим заступником голови Верховної Ради, і досі мешкає в столичній квартирі, яка є власністю його тещі, але сплачує за неї оренду. Про це він повідомив громадському руху «Чесно»

Якщо в 2018 році Руслан Миколайович, згідно його декларації, безкоштовно проживав у квартирі Тетяни Ситарук (матір його дружини Марини), то ось за жовтень він отримав грошову компенсацію за оренду житла у розмірі 19 тисяч 500 гривень. У коментарі «Чесно» Стефанчук сказав: «У цьому році я сплачую орендну плату за це житло. За неї орендодавець сплачуватиме податки в порядку, що передбачений законодавством».

Згодом, Руслан Стефанчук на своїй сторінці в «Фейсбук» написав, цитуємо:
1. Зазначену квартиру знімаю з 2012 року.
2. Житла, належного мені на праві власності у місті Києві, як і багато інших народних депутатів, не маю, тому і орендую.
3. Про те, що я орендую саме цю квартиру – постійно зазначав у декларації.
4. Після обрання мене народним депутатом я, як і 120 інших народних депутатів України, реалізував надане мені статтями 32 та 35 закону України «Про статус народного депутата України» право на відшкодування витрат на проживання.
5. Право обирати орендодавця – моє право, як орендаря. Це чітко випливає із принципу свободи договору, гарантованого мені статтею 6 Цивільного кодексу України.
Висновок. Зрадоньки, як би цього не хотів дехто, - немає. Жодних вимог чинного законодавства не порушив, чого і всім бажаю.

Руслан Стефанчук висловив свою позицію, щодо оренди житла в тещі. Скрін facebook.com/ruslan.stefanchuk

Нагадаємо, що компенсацію за оренду житла в жовтні, окрім Руслана Стефанчука, отримали ще четверо нардепів із Хмельниччини.