ye-logo.v1.2

Як обранці від Хмельниччини голосували за Разумкова та Стефанчука

Політика 9110
Дмитро Розумков (праворуч) очолив парламент, а Руслан Стефанчук (ліворуч) став першим віце-спікером
Дмитро Розумков (праворуч) очолив парламент, а Руслан Стефанчук (ліворуч) став першим віце-спікером. Фото: з Фейсбук сторінки Дмитра Розумкова

Першим віце-спікером парламенту став хмельничанин, рідний брат народного депутата Миколи Стефанчука.

Сьогодні, 29 серпня, під час першої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, в якій є десять обранців від Хмельниччини, обрали спікера парламенту. А також першого віце-спікера. Як і очікувалися, ці посади дісталися представникам «Слуги народу» - Дмитру Разумкову та Руслану Стефанчуку.

Кандидатура Разумкова на посаду Голови Верховної Ради України була єдиною і за нього проголосували 382 парламентарів. Серед них і дев’ятеро від нашої області: Сергій Лабазюк, Віктор Бондар, Микола Стефанчук, Олена Копанчук, Олексій Жмеренецький, Ігор Марчук, Денис Монастирський, Володимир Ватрас та Юрій Заславський. А ось Олександр Герега, за даними результатів поіменного голосування на сайті ВРУ, був відсутнім.

Першим заступником Голови парламенту було запропоновану також одного кандидата – Руслана Стефанчука, який хоч і мешкає в Києві, але тісно пов’язаний з Хмельницьким. Саме в нашому обласному центрі він завершив школу №18, отримав дві вищі освіти (у нинішніх Хмельницькому національному універститеті та Хмельницькому університету управління та права імені Леоніда Юзькова). Був завідувачем кафедри, доцентом, професором, проректором з наукової роботи ХУУПа.

На виборах до парламенту 21 липня, Руслан Олексійович йшов другим номером у партійних списках «Слуги народу», а його рідний брат – Микола, на окрузі №187, що в Хмельницькому. Обидва стали нардепами. А сьогодні Руслана Стефанчука 330 голосами обрано перший віце-спікером парламенту. Усі обранці від Хмельниччини проголосували «за». Виключення становить його рідний брати Микола, який, за даними поіменного голосування, які опубліковані на сайті ВРУ, не голосував.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую