ye-logo.v1.2

Що задекларував радник президента хмельничанин Руслан Стефанчук

Політика 8951
З Володимиром Зеленським Руслан Стефанчук познайомився у 1996 році під час ігор КВК
З Володимиром Зеленським Руслан Стефанчук познайомився у 1996 році під час ігор КВК. Фото: facebook.com/ruslan.stefanchuk

Аналіз електронної декларації хмельничанина, який "дає поради" Володимиру Зеленському.

У команді нинішнього президента України Володимира Зеленського вже помітили кілька вихідців з Хмельниччини. Серед них — доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський, голова правління громадської організації «Агенція «Спільні Зусилля» Руслан Рохов і колишній проректор ХУУПу Руслан Стефанчук. Останнього Володимир Зеленський 21 травня призначив своїм радником і представником у Верховній Раді Україні. Його також називають одним з ідеологів партії «Слуга народу». Сайт «Є» вирішив поцікавитися, які майно і статки задекларував хмельничанин Руслан Стефанчук.

На момент написання матеріалу, 3 червня, в Єдиному державному реєстрі декларацій останньою Руслан Стефанчук опублікував виправлену декларацію перед звільненням з посади заступника директора Державної організації «Національний офіс інтелектуальної власності». Представник президента офіційно прописаний у Хмельницькому, проте фактично проживає в столиці.

У виправленій декларації Руслан Стефанчук задекларував дві земельні ділянки. Одна з них площею п’ять тисяч метрів квадратних у Слобідці Ярмолинецького району перебуває у його стовідсотковій власності. Іншою ділянкою (1008 «квадратів») в Білогородці Києво-Святошинського району він володіє спільно з дружиною Мариною Стефанчук.

З нерухомості Руслан Стефанчук також задекларував чотири квартири. Дві у Хмельницькому належать безпосередньо йому. Їх площа складає 47,6 та 93,4 метра квадратних. П'ятдесятьма відсотками квартири у Ярмолинцях на 49,8 «квадратів» володіє його дружина спільно з Тетяною Ситарук. Останній також належить столична квартира площею 101,8 «квадратів», в якій безоплатно проживає сім’я Стефанчуків.

У травні цього року Руслан Стефанчук придбав «Mitsubishi Outlander» за 932 тисячі 200 гривень. Фото: ілюстративне newcartestdrive.com

Руслан Олексійович їздить на автомобілі «Mitsubishi Outlander» 2018 року випуску, який він придбав цього травня за 932 тисячі 200 гривень. Натомість Марина Стефанчук володіє «Renault Captur» 2015 року випуску. Його вартість на момент набуття (2016 рік) становила 538 тисячі 630 гривень.

Руслан Стефанчук спільно з дружиною володіє бібліотекою наукової літератури, яка нараховує майже п’ять тисяч примірників книг. Також він має старовинну ікону, а Марина Стефанчук — комплект ювелірних виробів. Їх вартість невідома.

Дружина представника президента у парламентів є однією з кінцевих бенефіціарних власників трьох компаній, зареєстрованих у Києві: ТОВ «Юридичний портал «Ратіо Деціденді», ТОВ «Міжнародна наукометрична база даних «Верба» та ТОВ «Юридичне видавництво «Право України». Також вона володіє 10% від загального капіталу ТОВ «Національна світлинотека «Українська мить», 20% — ТОВ «Судова практика» й по 25% ТОВ «Міжнародна наукометрична база даних «Верба», ТОВ «Юридичне видавництво «Право України» і ТОВ «Юридичний портал «Ратіо Деціденді».

До приходу в політику Руслан Стефанчук займався наукою, нині він став радником президента і його представником у парламенті. Фото: ілюстративне glavcom.uа

Загальні доходи задекларовані Русланом Стефанчукоом становлять 602 тисячі 239 гривень. Зокрема, за основним місцем роботи у «Національному офісі інтелектуальної власності» йому нарахували понад 191 тисячу гривень. Заробітна плата за сумісництвом — понад 46 тисяч гривень в Інституті законодавства Верховної Ради України та понад 4 тисячі гривень у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Крім того, він отримав понад 15 тисяч гривень довічної плати за звання члена-кореспондента Національної академії правових наук України, 124 гривні за участь в акції та 345 тисяч гривень за продаж свого попереднього авто «Renault Koleos». Натомість загальні доходи його дружини склали 76 тисяч 471 гривню.

Свої грошові заощадження Руслан Стефанчук тримає «під матрацом»: готівкою він задекларував 21 тисячу 300 євро й 61 тисячу 500 доларів.

Крім того, він взяв 482 тисячі 413 гривень кредиту в «ОТП Банку» й вже сплатив понад 17 тисяч гривень.

Довідково: Руслан Стефанчук народився 20 жовтня 1975 року в Тернополі, проте дитинство та юність він провів у Хмельницькому. Саме тут він отримав вищу освіту в Хмельницькому інституті регіонального управління (нині ХУУП) та права й Технологічному університеті Поділля (нині ХНУ). Під час навчання він брав участь в іграх КВК. Як він зазначив у інтерв’ю для видання lb.ua, саме тоді у 1996 році він вперше познайомився з Володимиром Зеленським.

До приходу в політику Руслан Стефанчук займався науковою роботою: працював в ХУУПі спочатку викладачем, а далі — завідувачем кафедри, доцентом, професором, проректором з наукової роботи. В періоду з 2014 до 2016 року він був проректором з наукової роботи Національної академії прокуратури України. З 2017-го до недавнього часу працював заступником директора «Національного офісу інтелектуальної власності».

Читайте також: Професор Руслан Стефанчук: «Україні не потрібно багато законів, достатньо виконувати 10 заповідей».
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую