ye-logo.v1.2

Перша сесія: на посаду голови Хмельницької обласної ради претендують дві кандидатки

Політика 4909
Кандидаток на посаду голови обласної ради висунули дві партії
Кандидаток на посаду голови обласної ради висунули дві партії. Фото: Андрія Ящишена

Обиратимуть голову таємним голосуванням.

Сьогодні, 7 грудня, відбулася перша сесія новообраної Хмельницької обласної ради VIII скликання, яку сайт "Є" транслює в прямому ефірі. Під час першого пленарного засідання голова Хмельницької обласної територіальної виборчої комісії Віталій Афадєєв представив остаточний перелік депутатів облради восьмого скликання - депутатами стали 64 народні обранці від 7 різних партій (у попередньому складі було 84 депутати). Більше половини депутатського корпусу вже мають досвід депутатства в обласній раді: 33 особи стали депутатами повторно.

Опісля, депутати обрали тимчасову президію, лічильну комісію та секретаріат.

Утім, серед головних питань порядку денного – обрання голови обласної ради. Раніше в кулуарах обласної влади обговорювалися декілька кандидатур, які могли б претендувати на посаду голови обласної ради. Утім, дещо несподівано сьогодні на цю посаду висунули дві кандидатури – Віолету Лабазюк, яка обрана до обласної ради від партії «За майбутнє», та Оксану Бочкарьову, обрану депутатом від «Слуги народу». Обидві кандидатки озвучили свої біографії та бачення роботи обласної ради.

34-річна Віолета Лабазюк представила себе як маму двох дітей та голову благодійного фонду «Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми Поруч». Також вона додала, що нещодавно очолила жіночий рух.

Технічно в політиці Віолета Лабазюк з 2012-го року. Фото: Андрія Ящишена

«Технічно в політиці з 2012-го року пліч-о-пліч будую Хмельниччину з народним депутатом», - додала вона (чоловік Віолети Лабазюк – народний депутат Сергій Лабазюк – авт..).

44-річна Оксана Бочкарьова щодо своєї біографії повідомила про те, що вона хмельничанка, медик за освітою, має доньку та сина. Також відомо, що у вересні була обрана директором комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни»

Оксана Бочкарьова - медик за освітою. Фото: Андрія Ящишена.

Голосуватимуть депутати з ці кандидатури на посаду голови обласної ради таємно уже після перерви. Наразі вона оголошена до 12-ї години. Сайт "Є" продовжуватиме трансляцію після перерви.

Додамо, що аби перемогти, кандидат на посаду голови має набрати не менше 33 депутатських голосів.

Окрім того, під час сесії депутати мають розглянути питання про обрання заступників голови обласної ради, присвоєння їм рангів та визначення умов оплати праці, а також про утворення робочої групи з розробки регламенту облради.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую