ye-logo.v1.2

Очільники трьох районних рад Хмельниччини: скільки заробили керівники у 2020 році

Політика 3372
З права на ліво - Олег Кулінський, Олександр Чорнієвич, Михайло Сімашкевич
З права на ліво - Олег Кулінський, Олександр Чорнієвич, Михайло Сімашкевич. Фото: колаж автора

Аналіз декларацій.

У листопаді-грудні минулого року на Хмельниччині обрали голів новоутворених трьох районних рад – Хмельницької, Шепетівської та Кам'янець-Подільської. Олександр Чорнієвич, Олег Кулінський та Михайло Сімашкевич керівники із досвідом, оскільки до обрання усі працювали у виконавчих комітетах міськрад різних населених пунктів. Заглянемо у декларації посадовців й проаналізуємо, скільки вони заробили на нових посадах за декілька тижнів роботи.

Кам'янець-Подільська районна рада

Головою Кам'янець-Подільської районної ради Михайла Сімашкевича, колишнього міського голову Кам’янця-Подільського, обрали у листопаді 2020 року. Його кандидатуру під час голосування підтримали 23 з 42 депутатів. Конкурентом Михайла Євстафійовича був Микола Жоган, який набрав 18 голосів.

Згідно із даними з декларації, голова райради зареєстрований та проживає у селі Довжок, що поблизу Кам'янця-Подільського у будинку площею 197,9  квадратних метрів, який належить доньці. У Хмельницькому Михайло Сімашкевич має квартиру площею 106,1 квадратних метрів та гараж. Серед транспортних засобів - мотоцикли «Jawa 350», «Иж 49», «Урал ИМЗ», автомобіль «ГАЗ 20 Победа», користується автівкою «Skoda Superb», яка також належить доньці.

Ще на посаді міського голови Кам'янця-Подільського Михайлу Сімашкевичу нарахували 743 367 гривень зарплати, 3 197 гривень мав процентів від банку, 121 716 гривень пенсії. За менше ніж півтора місяця на посаді голови райради (був обраний 25 листопада 2020 року) нарахували 63 365 гривень зарплати. На рахунку в банках зберігав близько 105 тисяч гривень, ще 70 тисяч гривень готівкою.

Дружина, Алла Сімашкевич, володіє ділянкою у селі Довжок, у ПП «М'ясні традиції» їй торік нарахували 96 тисяч гривень зарплати, крім того, зберігала 10 тисяч гривень готівкою.

Шепетівська районна рада

Із посади заступника міського голови Полонного на посаду голови Шепетівської районної ради прийшов Олег Кулінський. Його обрали 22 із 42 депутатів райради.

За даними з декларації, Олег Юрійович зареєстрований та проживає у Полонному, де має будинок площею 169,5 квадратних метрів. На посаді заступника міського голови Полонного керівнику нарахували 412 320 гривень зарплати, а вже за місць роботи у Шепетівській райраді (обраний 2 грудня 2020 року) нарахували 45 205 гривень.

Оксана Кулінська, згідно із декларацією чоловіка, має земельну ділянку у селі Велика Березна на Полонщині, частку офісу площею 57 квадратних метрів у Полонному та автомобіль «Honda Civic». У 2020 році Оксані Анатоліївні у КП «Полонне тепловодопостачання» нарахували 77 942 гривні зарплати, ще 25 800 гривень мала пенсії й 46 840 гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Подружжя декларує також взятий у 2005 році банківський кредит в розмірі 29 500 доларів, однак не звітує про суму сплачених коштів станом на 2020 рік.

Хмельницька районна рада

Найбільшу підтримку, у порівнянні з іншими очільниками районних рад, під час обрання отримав Олександр Чорнієвич, тепер вже очільник Хмельницької районної ради. За нього віддали голоси 58 депутатів з 64 обраних.  Олександр Богданович  протягом п’яти років очолював департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради. 

За даними із декларації,  голова зареєстрований у місті Дубно, що на Рівненщині, але проживає у Хмельницькому. У його власності лише частка квартири у Дубно. Де мешкає керівник разом із дружиною та трьома дітьми у Хмельницькому, в декларації не вказано. Щодо фінансових надходжень Олександра Чорнієвича у 2020 році, то це нарахована зарплата на посаді директора департаменту – 292 428 гривень, а вже у райраді (головою обрали 9 грудня 2020 року) нарахували – 27 777 гривень зарплати.

Дружина Олександра Богдановича, депутатка Хмельницької обласної ради, Тетяна Калюжна, декларує лише виплати від управління соціального захисту в розмірі 18 тисяч гривень.

Читайте також: Президент призначив голів двох райдержадміністрацій Хмельниччини: хто вони і що задекларували

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую