ye-logo.v1.2

Хто очолив три новоутворених районних ради на Хмельниччині

Політика 5849
Хмельницьку районну раду очолив Олександр Чорнієвич
Хмельницьку районну раду очолив Олександр Чорнієвич. Фото: rayrada.km.ua

Аналіз декларації новопризначених посадовців.

На Хмельниччині визначились із головами трьох новоутворених районних рад. Усі нові керівники до призначення працювали в органах виконавчої влади тих чи інших населених пунктів області. Нагадаємо, що у зв’язку з реформою децентрації 20 районів області укрупнили до трьох – Хмельницького, Шепетівського та Кам'янець-Подільського.

Найпершим був обраний очільник Кам'янець-Подільської районної ради. Ним став колишній міський голова Кам'янця Михайло Сімашкевич.

«За його кандидатуру проголосували 23 депутати, його опоненту Миколі Жогану віддали 18 голосів. Один бюлетень визнано недійсним», - зазначають на сайті райради.

Перед звільненням Михайло Євстафійович подав декларацію, у якій прозвітував про доходи та статки за період роботи з 1 січня по 27 листопада 2020 року. У нього є квартира площею 106,2 квадрата та гараж у Хмельницькому, користується будинком у селі Довжок Кам'янець-Подільського району, який належить доньці.

Михайло Сімашкевич.Фото: із фейсбуку

Щодо транспортних засобів, то тут у власності міського голови мотоцикл «JAWA 350» 1975 року випуску, легковик «ГАЗ 20 Победа» 1954 року випуску, мотоцикл «ИЖ 49» 1952 року випуску, мотоцикл «Урал ИМЗ 8.103-10» 1986 року випуску. Користується ексмер легковиком «Skoda Superb» 2018 року випуску, який знову ж таки, є власністю доньки.

На посаді міського  голови за 11 місяці роботи Михайлу Сімашкевичу нарахували 598 411 гривень зарплати, ще 111 573 гривні отримав пенсії. На рахунках в банках зберігав 125 тисяч гривень і 25 тисяч гривень готівкою.

Голова Кам'янець-Подільської райради є членом БФ «Ми кам'янчани» та входить до «Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Дружина, Алла Сімашкевич, декларує земельну ділянку в селі Довжок Кам'янець-Подільського району, нараховану зарплату у ПП «М'ясні традиції» - 80 000 гривень та 5 000 гривень збережень готівкою. 

У Шепетівці аби обрати голову райради, розділили засідання на дві частини. Перше відбулось 26 листопада, але тоді депутати не дійшли згоди щодо затвердження регламенту та кандидатури голови ради. Продовжили сесію після перерви аж 2 грудня.

«Було висунуто дві кандидатури: Леонід Радзивілюк (політична партія «За конкретні справи») та Олег Кулінський (політична партія «Європейська Солідарність»). За представника «конкретних» віддали голос 20 депутатів, за Олега Кулінського - 22. Таким чином саме представник «Європейської Солідарності» очолив Шепетівську районну раду», - пише «Сайт міста Шепетівка».

Олег Кулінський. Фото: denzadnem.com.ua

До обрання у райраду Олег Кулінський був першим заступником міського голови у Полонному. У декларації Олега Юрійовича за 2019 рік  два будинки з ділянкою у Полонному, нарахована зарплата 406 796 гривень у  виконавчому комітеті Полонської міської ради та банківський кредит майже 30 тисяч доларів, який брав ще у 2005 році.

Оксана Кулінська, дружина голови райради, має офіс у Полонному, земельну ділянку селі Велика Березна Полонського району та автомобіль «Honda Civic». Працює вона також у міськраді, де торік їй нарахували 22 540 гривень зарплати, ще 60 368 гривень мала зарплати від КП «Полонне тепловодопостачання», 23 393 пенсії й  35 591 гривню доходу від підприємницької дільності.

Останнім, 9 грудня, визначились із очільником Хмельницької районної ради. Ним став Олександр Чорнієвич.

«Під час першого засідання першої сесії депутати районної ради головою районної ради шляхом таємного голосування обрали депутата Олександра Чорнієвича від партії «Команда Симчишина». За нього віддали голоси 58 депутатів з 64 обраних. Шестеро депутатів районної ради були відсутні під час пленарного засідання», - повідомляють на сайт райради.

Олександр Чорнієвич. Фото: із фейсбуку

Олександр Богданович також має досвід управлінської діяльності, оскільки останні п'ять років очолював департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради. Згідно із даними декларації, має частку квартири у місті Дубно Рівненської області. Де мешкає разом із дружиною Тетяною Калюжною (обрана депутатом Хмельницької обласної ради від тієї ж політичної сили) пасинком та падчеркою не зазначив.

Серед доходів Олександра Чорнієвича лиш зарплата нарахована у департаменті архітектури 285 967 гривень. Тетяна Калюжна декларує 19 630 гривень гонорарів, ще 4 253 гривні гонорарів мала її донька. Ні збережень, ні транспортних засобів ніхто із подружжя не декларує.

Читайте також: Новий голова Хмельницької ОДА розповів про свою команду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую