ye-logo.v1.2

Хмельничани закликали Зеленського дотримуватися Конституції

Політика 1985
Учасники мітингу здебільшого говорили про порушення Конституції в контексті запуску ринку землі
Учасники мітингу здебільшого говорили про порушення Конституції в контексті запуску ринку землі. Фото: автора

Учасники мітингу вирішили спрямувати президентові звернення з такою вимогою.

Сьогодні, 28 червня, на місцевому майдані Незалежності кілька десятків хмельничан провели мітинг у День Конституції України. Присутні переконані, що цьому святу гіркоти додає те, що центральна вдала не дотримується низки положень Основного закону. Про це передусім говорили в контексті створення ринку землі.

Присутні тримали в руках синьо-жовті прапори та плакати зі своїми гаслами. На них можна було побачити такі написи: «Продаж землі — геноцид українців», «Вимагаємо відновлення роботи Конституційного суду для прийняття рішення по ринку землі»… Під час мітингу хмельничани могли взяти мікрофон і висловити свої думки. Здебільшого присутні говорили про продаж землі та що це порушення Конституції України.

«Вже 25 років українці мають свою Конституцію. Однак весь цей час влада не лише не виконує її, а й грубо порушує, — наголошує дисидент і почесний громадянин Хмельницького Кузьма Матвіюк. — Хочу зупинитися на двох грубих порушеннях. Наприклад, у першій статті Конституції вказано, що Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою. Порушення соціального принципу створило для мільйонів громадян такі умови, що вони не можуть утримувати свої сім’ї. Тому змушені виїжджати за кордон на заробітки».

За словами Кузьми Матвіюка, впродовж 25 років влада не лише не виконує Конституцію, а й грубо порушує її

За словами Кузьми Матвіюка, впродовж 25 років влада не лише не виконує Конституцію, а й грубо порушує її

За його словами, в Основному законі також вказано, що земля є основним національним багатством і належить народу. Проте з 1 липня розпочнеться її продаж, що, на переконання Кузьми Матвіюка, стане трагічною сторінкою сучасної історії.

«Щоб не порушувалися принципи Конституції, ми обираємо президента, який є її гарантом. Тому сьогодні ми хочемо направити йому свої вимоги щодо виконання усіх положень Основного закону», — зазначив Кузьма Іванович.

Хмельничанин Микола Бондар теж вважає нинішній формат продажу землі сільськогосподарського призначення порушенням Конституції України.

Наприкінці мітингу присутні прийняли звернення до очільника держави

Наприкінці мітингу присутні прийняли звернення до очільника держави

«Нам розказують, що продаж землі — єдине, що нас може врятувати. Насправді це єдине, що нас може вбити, — переконує Микола Бондар. — Те, що нині відбувається є порушенням Конституції. Ми повідомляли про це народним депутатам, які приймали відповідні законодавчі зміни. Однак, розуміючи це, все одно голосували за продаж землі».

Опісля виголошення промов учасники мітингу прийняли звернення, яке мають спрямувати президенту. Вони вимагають у Володимира Зеленського дотримуватися усіх положень Конституції. Інакше йому доведеться нести відповідальність за недотримання Основного закону.

Читайте також: Яким буде тариф на електроенергію з 1 липня: що вирішив уряд

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую