ye-logo.v1.2

Переговори між Україною та Росією: необхідного результату поки не досягнено

Політика 2774
«Консультації будуть продовжені й ми отримаємо необхідний результат», — Михайло Подоляк
«Консультації будуть продовжені й ми отримаємо необхідний результат», — Михайло Подоляк. Фото: ілюстративне з твіттеру Михайла Подоляка

Однак є певні зрушення щодо покращення організації гуманітарних коридорів.

Сьогодні, 7 березня, у Білорусі пройшов третій раунд переговорів між Україною та російськими загарбниками. Коротко про їх результати у своєму твіттері розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів. Як наслідок, це забезпечить ефективніше надання допомоги людям, які нині страждають від Російської Федерації.

«Щодо ключового політичного питання, яке стосується припинення вогню та взагалі завершення бойових дій, інтенсивні консультації будуть продовжені. Сьогодні результатів, які б суттєво покращили ситуацію, поки що немає. Однак підкреслюю — консультації будуть продовжені й ми отримаємо необхідний результат», — наголосив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, у склад української делегації, крім Михайла Подоляка, входять: нардепи Давид Арахамія та Рустем Умєров, міністр оборони Олексій Резніков, перший заступник глави делегації в Тристоронній контактній групі Андрій Костін і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Перший раунд переговорів відбувся 28 лютого. Його Михайло Подоляк схарактеризував важким, але без будь-яких обов’язкових ультиматумів з боку ворога.

Наступний етап відбувся 3 березня. На ньому було досягнено домовленості про організацію гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення зі зон найбільш запеклих боїв. А також — доставлення туди харчів і медикаментів цивільним, які все ж вирішили не залишати свої домівки.

Зокрема, 5 березня за посередництвом Червоного Хреста мало б бути організовано два гуманітарні коридори — до Маріуполя та Волновахи. Однак ні того дня, ні наступного реалізувати домовленості так і не вдалося. Російські загарбники постійно порушували режим припинення вогню, чим грубо порушували міжнародні конвенції.

Читайте також: «Зелені коридори» чи цинічний шантаж Росії заради картинки на телебаченні

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую