ye-logo.v1.2

Як нардепи від Хмельниччини працювали впродовж п’яти місяців масштабної війни

Політика 3669
Представники «ОПОРИ» проаналізували роботу десяти нардепів від Хмельниччини: семи мажоритарників і трьох списочників
Представники «ОПОРИ» проаналізували роботу десяти нардепів від Хмельниччини: семи мажоритарників і трьох списочників. Фото: ілюстративне з фейсбуку Верховної Ради України

Загалом вони долучилися до розробки 74 законопроєктів.

З початку масштабної війни у Верховній Раді зареєстрували понад чотири сотні законопроєктів. До 74 з них долучилися народні депутати з Хмельниччини. Зокрема, 19 таких проєктів вже стали законами. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Громадянською мережею «ОПОРА».

Її представники дослідили роботу десяти нардепів, які позиціюють себе представниками Хмельниччини. Зокрема, семеро з них потрапили до парламенту від одномандатних виборчих округів. Це Олексій Жмеренецький, Олена Копанчук, Ігор Марчук і Микола Стефанчук (представники фракції «Слуга народу») та Віктор Бондар, Олександр Герега й Сергій Лабазюк (представники депутатської групи «Партія «За майбутнє»).

Також є ще троє нардепів, обраних за списком «Слуги народу»: Володимир Ватрас, Юрій Заславський і Сергій Мандзій. Руслана Стефанчука не враховують, адже нині він є головою парламенту.

Мажоритарники від Хмельницької області долучилися до підготовки 38 законопроєктів, що становить 8,98 відсотка від загальної кількості. Переважно вони стосуються правової та економічної політик. Найбільше законопроєктів в Олени Копанчук — 13, а найменше у Сергія Лабазюка — 2. А лідерами за кількістю підписаних законів є Микола Стефанчук та Олена Копанчук. В обох по три закони.

З-поміж депутатів-списочників лідером за кількістю ініційованих законопроєктів є Володимир Ватрас. Він зазначений як співавтор 43 проєктів. Також він має першість за кількістю підписаних президентом законів, тобто 12. Ще два його законопроєкти передані на підпис Володимиру Зеленському.

Отож, законотворча діяльність нардепів від Хмельниччини за п’ять місяців масштабної війни є такою:

  • Віктор Бондар (група «Партія «За майбутнє») — сім законопроєктів, з яких два стали законами;
  • Володимир Ватрас (фракція «Слуга народу») — 43 законопроєкти, з яких 12 стали законами й два передано на підпис президенту;
  • Олександр Герега (група «Партія «За майбутнє») — три законопроєкти;
  • Юрій Заславський (фракція «Слуга народу») — п’ять законопроєктів;
  • Олексій Жмеренецький (фракція «Слуга народу») — шість законопроєктів;
  • Олена Копанчук (фракція «Слуга народу») — 13 законопроєктів, з яких три стали законами й один передано на підпис президенту;
  • Сергій Лабазюк (група «Партія «За майбутнє») — два законопроєкти;
  • Сергій Мандзій (фракція «Слуга народу») — дев’ять законопроєктів, з яких два стали законами;
  • Ігор Марчук (фракція «Слуга народу») — вісім законопроєктів, з яких один став законом й один передано на підпис президенту;
  • Микола Стефанчук (фракція «Слуга народу») — вісім законопроєктів, з яких три стали законами й один передано на підпис президенту.

Читайте також: Як працювали депутати Хмельницької міської ради: оцінка громадських активістів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую