ye-logo.v1.2

«Чи вірите ви в реальне об’єднання опозиційних партій?»

Політика 4129
Фото: Підсилення Старих Фундаментів, будь яких аварiйних будинків

Із таким запитанням ми звернулися до відомих в області політиків, партії яких називають себе опозицією.

Як відомо, Європейська партія, Партія захисників Вітчизни, партія «Народна Самооборона», «Батьківщина», «Реформи й порядок», «Громадянська позиція», «Наша Україна», «Народний рух України», «Фронт змін» та «Свобода» створили «Комітет опору диктатурі в Україні». Чи означає це, що опозиція об’єдналася? До того ж не на папері, а в реальності. Та й чи є нині кандидатура, яка може очолити опозицію? Саме про це кореспонденти «Хмельницької народної газети «Є» і запитали хмельницьких опозиціонерів.

Віктор Адамський, заступник голови обласної організації ВО «Батьківщина»:
«Настав той момент, коли кожна опозиційна партія повинна розуміти, що без об’єднання ми не досягнемо основного - будь-які вибори відбувалися на конкурсній політичній основі. Коли будуть вибори, зрозуміло, кожна політична команда буде йти окремо. Я вірю, що сьогодні кожен керівник партії розуміє, що наступні вибори можуть пройти не за демократичними принципами, і здоровий глузд візьме гору. Те, що нині партії гуртуються навколо «Комітету опору диктатурі в Україні» свідчить про те, що опозиція розуміє майбутню загрозу. Вірю, що ми об’єднаємося хоча б заради того, щоб зберегти демократичні форми проведення наступних виборів до Верховної Ради. Бо останні місцеві вибори засвідчили, що результати визначають не виборці, а адміністративна «машина» та відповідні технології. І сьогодні не стоїть питання визначення лідера опозиційних сил. Зараз не потрібно вирішувати, хто «головний», потрібно просто разом боротися за наші права. Є спільний острах того, що якщо ми нині спільно не відстоїмо демократичні процеси, то «завтра», яка б опозиція не була, вона не матиме шансів на нормальне існування, тому що виборів, як таких, не буде».

Олександр Ксенжук, голова обласної організації «Фронт змін»:
«Процес об’єднання, вважаю, розпочався під стінами Печерського суду Києва, де підписали документ про створення «Комітету опору диктатурі в Україні». Наш лідер – Арсеній Яценюк теж поставив свій підпис. У багатьох областях країни також створюються такі комітети. То хіба це не означає, що опозиція об'єднується? На рахунок того, хто ж може очолити орозиційні сили, то… подивіться останні опитування по виборах у Президенти України. Соціологи свідчать, що в другому турі, якщо до нього вийдуть Віктор Янукович та Арсеній Яценюк, більшість українців може віддати перевагу саме лідеру «Фронту змін». Тому, як на мене, саме Арсеній Петрович, вважаю, може очолити нинішню опозицію».

Ігор Сабій, голова обласної організації ВО «Свобода»:

«Ми знаємо, що тільки в об’єднанні спільних зусиль трьох організацій – «Свободи», «Батьківщини» та «Фронту змін» можна реально протистояти Януковичу та його команді. Лише ці три партії мають такий рейтинг, який дозволяє їм подолати прохідний бар’єр на виборах до Верховної Ради України. На нашу думку, решта партій є потенціними «тушками». Якщо вони до виборів не увійдуть до однієї з цих трьох сил, то вони будуть потенційними зрадниками. Якщо комусь не подобається «Свобода», нехай йде у «Батьківщину». Не подобається й ця партія – йдіть у «Фронт змін». Більше прохідних команд, які хочуть здолати діючий режим, немає. Тому решті партій потрібно визначатися. Вірю, що опозиція об'єднається. Але, щоб хтось її очолив, це не реально. Коли ж ситуація дійде до президентських виборів, то, вважаю, опозицію зможе очолити Олег Тягнибок».

Костянтин Омельчук, заступник голови обласної організації Української народної партії:
«Особисто я не вірю в реальне об’єднання опозиційних партій. Але сам роблю все, щоб опозиція об'єдналася. Нині, окрім бажання об'єднатися, є ще невидимі сили, які роблять все, щоб цього не сталося. Якщо згадати історію незалежної України, то побачимо: при певних політичних проблемах були сили, які виступали нібито проти влади, але в реальності робили все, щоб справжні опозиційні сили не згуртувалися. Тому повторюся – не вірю в реальне об’єднання опозиційних партій».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую