ye-logo.v1.2

«Батьківщина» – єдина фракція, яка виступила проти перетворення України в плантацію марихуани для наркобізнесу Політична реклама

Політика 1193
Фото: Прес-служби партії

Фракція «Батьківщина» голосувала проти законопроєкту 7457 про легалізацію марихуани, оскільки цей законопроєкт не про ліки на базі канабісу, а про перетворення України в плантацію для наркобізнесу.

Про це Юлія Тимошенко наголосила під час розгляду законопроєкту щодо регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

«Закон, про який ми зараз говоримо, про так звану «легалізацію» марихуани, – це закон про те, щоб перетворити Україну в плантацію для наркобізнесу для вирощування наркотичної марихуани. Цей закон не про медичну марихуану. Я вважаю, що уряд треба відправити у відставку за те, що вони не закупили препарати марихуани для знеболювання, зокрема для наших військових», – наголосила лідерка «Батьківщини».

Вона пояснила, що її команда підтримує використання ліків на базі канабісу в медичних цілях, і для цього в Україні давно вже створена відповідна законодавча база: у 1995 році ухвалено Закон України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», а використання ліків на базі канабісу в медичних цілях легалізовано урядовою постановою позаминулого року, про що багато писали українські ЗМІ.

«У мене в руках зараз знаходиться Постанова 324 про легалізацію медикаментів на базі канабісу. Два медикаменти «Набілон» на базі канабіноїдів і «Набіксімолс» – стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу. Ці два препарати були легалізовані 7 квітня 21-го року», – заявила Юлія Тимошенко.

Лідерка фракції нагадала, що завдання уряду – розширювати за потреби перелік ліків на базі наркотичних речовин, а також закуповувати відповідні препарати. «І те, що сьогодні країна не використовує ці препарати, це є велика провина уряду України», – підкреслила вона.

Голова партії «Батьківщина» вимагає звіту та пояснень Прем'єр-міністра й Міністра охорони здоров'я, які вчасно не закупили ліки на базі канабісу для поранених воїнів та онкохворих і упевнена, що за це уряд має понести відповідальність.

«Я вважаю, що Ляшко і Шмигаль мусять йти у відставку, тому що вони не реєстрували препарати на базі марихуани, знеболювальні й інші, вони не закуповували їх, вони не видавали безкоштовно нашим військовим для того, щоб під цим прикриттям протягнути цей закон, який вони сьогодні хочуть голосувати – про легалізацію наркомафії в Україні», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона закликала колег не голосувати за законопроєкт, який перетворює Україну в плантацію марихуани, натомість вимагає змусити уряд негайно закупити медичні препарати на базі канабісу для тих, хто цього потребує. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую