ye-logo.v1.2

Як нардепи з Хмельниччини голосували за проєкт, який забороняє діяльність московської церкви

Політика 2347
Якщо закон вступить у дію, в то в Україні будуть заборонені будь які релігійні організації, якими керують з країни агресора
Якщо закон вступить у дію, в то в Україні будуть заборонені будь які релігійні організації, якими керують з країни агресора. Фото: з архіву

Верховна рада у першому читанні підтримала зміни до деяких законів України щодо діяльності в нашій країні релігійних організацій.

Сьогодні, 19 жовтня, парламентарі більшістю голосів підтримали законопроєкт, який, по суті, може заборонити діяльність упц мп в Україні. «За» - 267, «проти» - 15, «утримались» - 2 та ще 17 нардепів не голосували. Такі результати голосування за проєкт «Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» № 8371.

Як же голосували нардепи з Хмельницької області? Представники «Слуги народу»: Олексій Жмеренецький, Олена Копанчук, Ігор Марчук, Микола Стефанчук, Володимир Ватрас, Юрій Заславський та Сергій Мандзій натиснули на кнопку «за». Підтримали проєкт і позафракційні Віктор Бондар, Руслан Стефанчук, а також Сергій Лабазюк з депутатської групи «Партія «За майбутнє». Єдиним із представників Хмельниччини, який не голосував, став Олександр Герега, який, згідно оприлюднених даних поіменного голосування на сайті Верховної Ради України, був відсутнім.

А хто ж з нардепів утримався? Таких двоє – Мазурашу зі «Слуги народу» та Воронько з депгрупи «Відновлення України».

А ось проти виступили нардепи з «Платформи за життя та мир»: Бойко, Дунаєв, Качний, Ларін, Макаренко, Мамоян, Скорик, Чорний, Колтунович, Папієв, Пузанов. Також проти були позафракційний Шпенов і троє з «Відновлення України»: Шевченко, Дмитрук і Бурміч.

Зауважимо, що тепер до проєкту закону можуть додаватися правки. То ж коли його поставлять на друге читання, після чого його ще має підписати президент України – невідомо.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту № 8371, закон розроблено з метою унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Читайте також - «Не відмолитеся»: на Хмельниччині мати полеглого воїна пікетує московську церкву

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую