ye-logo.v1.2

Хмельницький майдан: «Останній день Верховної зРади України»

Політика 4219

В обласному центрі відбувся мітинг, на якому присутні прийняли резолюцію із декількома вимогами: від розпуску парламенту до відставки уряду

Без політики. Саме таким сьогоднішній майдан у Хмельницькому бачили його організатори – громадські організації підприємців, до яких долучилися й інші. Вони не запрошували політиків на мітинг, хоча, судячи зі всього, були не проти бачити їх. Але за умови: без партійної символіки. І, вже під час мітингу Олександр Супрунюк, голова обласної організації «Край», подякував представникам партій, що ті дослухалися до прохання.
Зібрати багатотисячний майдан не вдалося. «На жаль, нас мало, - заявив Дмитро Кушнір, з міської організації «Край». – Це говорить про те, що влада ще не до кінця «притиснула хвости» і люди не виходять на такі мітинги, щоб висловити власну позицію. Але то їх право. І до них доберуться. Як бачимо, вигуки «Ганьба», «Владу геть» - недієві. Однак у нас є вихід – створення громадських рад. Так, вони створені вже, але хто до них входить? Брат, сват, кум… Тому ми маємо створити свої».
Люди, які прийшли на майдан, обрали трьох представників, які 5 листопада у Києві візьмуть участь у зібранні громадських організацій, на якому вирішуватимуть: «Що робити далі».
Ну, а поки що прийняли звернення до Хмельницької обласної ради, яке передали депутатам Ігорю Сабію зі «Свободи» та Віктор Адамському з «Батьківщину», в якому вимагають від облради визнати нелегитимною Верховну Раду України шостого скликання та вимагати розпустити її. «Свободівець» та «бютівець» пообіцяли це звернення якнайшвидше розглянути на сесії облради, ініціювавши позачергове зібрання.
Прийняли учасники мітингу й резолюцію з декількох пунктів, яку назвали «Останній день Верховної зРади України». У ній, зокрема, містяться вимоги до Президента України призначити позачергові парламентські вибори не пізніше березня 2012 року, внести зміни до виборчого законодавства, прозору процедуру відкликання депутатів, скасування пільг та недоторканність нардепів, відправити уряд у відставку, змінити податкове законодавство тощо. Після прийняття резолюції, додали і нові пункти, які запропонували учасники мітингу – це і заборона бути депутатом більше однієї каденції, і зробити посаду голови облдержадміністрації виборною, і скасування Адміністрації Президента, і вибірність суддів, і зміни до закону про місцеві органи самоврядування, і продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2021 року.
Як проходив мітинг у Хмельницькому у наступному відеосюжеті:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую