ye-logo.v1.2

Бюджет, земля і звісно ж, Євро

Політика 2408
Свободівець Віталій Діденко (праворуч) запропонував у цьому році купити три нових тролейбуса. Рада погодилася
Свободівець Віталій Діденко (праворуч) запропонував у цьому році купити три нових тролейбуса. Рада погодилася. Фото: Євгенія Дорофєєва

Про усе це говорили депутати Хмельницької міської ради на засіданні чергової сесії, що відбулася минулого тижня.

Більше тридцяти питань за майже три години роботи депутатів і місто отримало бюджет, програми економічного та соціального розвитку, реалізації молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту, а також, програму підтримки сім’ї на 2012-2015 роки.
Про роботу і зарплату
Завдяки цьогорічному бюджету місто, за словами Наталі Степанової, начальника фінансового управління, окрім нормального функціонування матиме ще й новий дитячий садочок, три нових тролейбуси, відремонтовані прибудинкові території та чотири зони відпочинку до «Євро-2012». Щоправда на останнє, а саме на зони відпочинку, кошти у держбюджеті не заплановані. За словами міського голови, пропозицію про можливість розміщення зон відпочинку у нашому місті «подали на гору», але чи будуть вони, поки що не відомо. Загалом, бюджет розвитку міста цього року складатиме більше 49 мільйонів гривень, які депутатам ще доведеться розподілити.
Презентуючи програму соціального та економічного розвитку міста Лариса Литовка, директор департаменту економіки зазначила, що у минулому році місто за багатьма показниками вийшло на передові позиції в Україні, однак у цьому році очікуються ще кращі результати. Щоправда зазначила, що проблема зі створенням робочих місць залишається актуальною. Протягом минулого року було створено 6614 робочих місць, а ліквідовано – 7801. Депутати переконані, що значний внесок у цю цифру зробили приватні підприємці, які закрили свої торгові точки та звільнили найманих працівників. Однак, цього року у міській раді планують створити більше семи з половиною тисяч робочих місць та скоротити заборгованість по заробітній платі. До речі, аеропорт «Хмельницький» та видавництво «Поділля» стали минулого року основними підприємствами боржниками з виплати заробітної плати.
Про житло і комунальну власність
Додаткові два мільйона гривень до міського бюджету забезпечить розроблений податківцями документ про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Запровадження цього виду обов’язкового платежу зумовлене набранням чинності ст.. 265 Податкового кодексу України. Платники цього податку – це фізичні та юридичні особи, які є власниками квартир площею понад 120 кв. м та житлових будинків – понад 250 кв.м. Для власників такої нерухомості, ставку податку визначено за 1 кв.м на рівні 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного (податкового) року для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв.м та будинків житловою площею до 500 кв.м. Ті ж з власників нерухомості, які мають більші квартири і житлові будинки, сплачуватимуть 2,7 % мінімальної заробітної плати за 1 кв.м. Обчислювати суму податку та інформувати громадян будуть податківці. Рішення набере чинності з першого липня 2012 року. Ще одне рішення, яке вже набрало чинності пройшло не так «гладко» як минуле. Приміщення, розташоване в самому центрі міста (вул. Проскурівська, 1) площею 158,6 кв. м., у якому ще донедавна розташовувалося поштове відділення №13 дозволили ПП «Укрбудінвест К» приватизувати без конкурсу. Цьому ж приватному підприємству рішенням виконкому передали ще одне приміщення в центрі міста

Коментарі:

Віктор 19.01.2012 19:00

Стосовно відео із Симчишиним... ВИПЕНДРЬоШШШШШШ

Цемент 18.01.2012 21:01

на цій сесії Мельник і БЮТ подарували на Новий Рік Кольгоферам і ПР приміщення пошти. Свобода внесла пропозицію закупити три нових тролейбуси, запровадити в школах замість табачніковської зарніци гру "Сокіл-Джури", публікувати на сайті міської ради звітні кошториси розпорядників міського бюджету.   в "Позиції" детально про цю сесію все розказано.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую