ye-logo.v1.2

“Філософія кольору” зібрала аншлаг в арт-галереї “Ренесанс”

Спорт 1738

Відкриття виставки картин Василя Ковалюка з Чернівців привабило чимало поціновувачів мистецтва

Минулої п’ятниці в Хмельницькій арт-галереї “Ренесанс” свою першу персональну виставку у нашому місті відкривав чернівецький митець Василь Ковалюк. Член Національної спілки художників України, учасник всеукра-їнських та міжнародних виставок, худо-жник використовує техніку станкового живопису. У його творчому доробку особливе місце займають біблійні образи. “У кожного своє вікно в світ”, – так називає свої полотна художник.

Народжений на Буковині, Василь ще з дитинства почав малювати. Його починання підтримала рідна тітка, вишивками якої захоплювався малий Василько. “Мабуть, саме вони надихнули мене звернутися до мистецтва”, – каже Василь Григорович. Спочатку він займався живописом в Чернівецькому палаці піонерів, потім закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва, навчався в Київській приватній студії у заслуженого художника України Володимира Югая.

За словами митця, усі свої картини він малює в уяві, а вже потім переносить на полотно, точно відтворюючи кожну деталь.

За багато років творчості написав кілька сотень полотен, більшість з яких знаходиться у приватних колекціях та у галереях не тільки України, але й усього світу. Як не дивно, свою першу в житті персональну виставку він відкрив у ... Італії, в місті Сполтори у 1994 році, а вже через рік – у рідних Чернівцях. Три роки тому полотна Василя Ковалюка хмельничани вже мали змогу побачити під час колективної виставки художників України в тому ж таки “Ренесансі”. І не тільки побачити, але й придбати кілька його робіт. До слова, вартість картин складає від 3,5 до 12 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую