ye-logo.v1.2

Навколофутбольні справи: тема матчу "Поділля" - "Інгулець-2" отримала продовження

Спорт 3415

На стадіоні "Поділля" відбулася зустріч із вболівальниками.

Ініціатором такої розмови виступив начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез. Як зазначив ще до зустрічі Сергій Степанович, він готовий пояснити ситуацію, яка склалася навколо реконструкції стадіону "Поділлю", через яку матч чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги, між хмельницьким "Поділлям" та "Інгульцем-2" з Кіровоградської області, не відбувся.

Нагадаємо, що 1 жовтня "Поділля" в рідних стінах мало зіграти з "Інгульцем-2". Гості прибули на матч ще за день гри, але... поєдинок так і не відбувся. Причина - на стадіоні продовжувалася реконструкція легкоатлетичного ядра.

"Так співпало, що і стадіони "Локомотив", і "Поділля" нині на реконструкції, - заявив Сергій Ремез. - Але... "Локомотив" нас би не врятував! Футбольний клуб "Поділля" - новачок чемпіонатів України, і напевно не передбачив такої ситуації й не заявив запасне поле, яке, якби воно було заявлене, вирішило б питання проведення домашньої гри з "Інгульцем-2".

"Чому ми, клуб-новачок, мали щось передбачити? - апелював президент ФК "Поділля" Євген Бейдерман. - У нас є угода (на оренду СК "Поділля" - прим.авт.) до 20 листопада. І ті, з ким ми підписали угоду, мали передбачити, що в них йде реконструкція та сказати нам, що відбувається така ситуація. Маючи угоду, для чого нам щось шукати? Мені цікаво, хто понесе відповідальність та відшкодує нам збитки?".

Президент ФК "Поділля" Євген Бейдерман

"У вас стільки проблем, то я вам пропоную - поміняймося бюджетами регбі з футболом, - несподівано з боку вболівальників висловився Микола Лещенко, по суті засновник регбі в Хмельницькому. - У вас тоді всі питання зникнуть (на регбійний клуб у міському бюджеті передбачено 150 тисяч , футбольний - мільйон - прим.авт.)".

Начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Сергій Ремез

На зустрічі лунало чимало різних звинувачень на адресу як керівництва ФК "Поділля", так і міської влади. Та, коли емоційні виступи серед присутніх взяли паузу, слово знову взяв Сергій Ремез. "Я проти того, що ми шукали "крайнього", - почав Сергій Степанович. - Є певні причини, чому не відбулася гра. Але, якщо ми говоримо про один документ, то в мене є інший. Додаток до угоди (про надання в безкоштовну оренду стадіону "Поділля" футбольній команді - прим.авт.)". І зачитав один пункт угоди, в якому йдеться про те, що ДЮСШ №1 надає в безоплатне користування стадіону ФК "Поділлю" з 24 липня до 20 листопада. А потім додаток до угоди, який був підписаний обома сторонами... 12 вересня. "Пункт 1.1 читати у наступний редакції: "ДЮСШ №1 надає в безоплатне тимчасове користування [...] ТОВ ФК "Поділля" з 24 липня по 12 вересня", - прочитав Сергій Ремез. Та пояснив: "Послуга по наданню футбольного поля була завершена 12 вересня. Для чого це було зроблено? Щоб не навантажувати футбольний клуб земельним податком. Щоб під час реконструкції вони не сплачували земельний податок".

Якщо на футбольні матчі приходять тисячі фанів "Поділля", то на зустріч щоо ситуації, яка склалася навколо футбольного клубу прийшло десь півсотні вболівальників

Вболівальники одразу ж дорікнули начальнику управління молоді та спорту, що 1 жовтня ніхто з представників не прийшов на стадіон та не розповів про своє бачення ситуації. А потім "перекинулися" на інші теми - чому команда посідає останню сходинку, чому немає досвідчених футболістів тощо. Та наприкінці зустрічі, яка тривала більше години, почули те, що, можливо, і хотіли почути від Сергія Ремеза - наступний домашній поєдинок, який "Поділля" має зіграти вдома 15 жовтня проти івано-франківського "Тепловика", відбудеться на СК "Поділля".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую