ye-logo.v1.2

«Ігри нескорених»: до збірної України потрапив екс-патрульний з Хмельницького

Спорт 2077
На національному етапі змагань Ярослав Болюх виборов бронзу у штовханні ядра і срібло у веслуванні на тренажері
На національному етапі змагань Ярослав Болюх виборов бронзу у штовханні ядра і срібло у веслуванні на тренажері. Фото: facebook.com

До складу команди, яка готуватиметься до міжнародного конкурсу, увійшов також представник прикордонної академії.

Екс-поліцейський з Хмельницького Ярослав Болюх та викладач прикордонної академії Віктор Шинкарук отримали можливість представляти Україну на міжнародних «Іграх нескорених-2017» (Invictus Games) цієї осені.

На національному етапі змагань Ярослав Болюх виборов бронзу у штовханні ядра і срібло у веслуванні на тренажері. Ще дві медалі привіз Віктор Шинкарук. Загалом же до складу Національної збірної увійшло 30 учасників, які розпочнуть підготовку до осінніх Ігор Нескорених в Канаді. П’ятнадцять з них увійдуть до основного складу, а ще 15 сформують резерв.

«У складі збірної ті, хто під час несення служби отримав травму, поранення чи інвалідність. Це військовослужбовці і поліцейські. Більшість у команді – це учасники АТО», - розповідає Ярослав Болюх.

При виконанні службових обов’язків, під час затримання правопорушників, Ярослав теж отримав травму: пошкодив зв'язки ноги. Відтак організатори вирішили, що він підходить за умовами для змагань. За словами спортсмена, на початку тестування було більше 500 учасників, у Києві вже змагалися трохи більше сотні. Сам же екс-поліцейський, якщо потрапить до основного складу, представлятиме веслування на тренажерах. Як пояснює Ярослав, попереду ще збори в Києві та посилені тренування вдома. У Торонто українська команда змагатиметься вже у вересні.

Довідка: «Ігри Нескорених» (Invictus Games) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов’язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу. Уперше зазначені змагання відбулися в 2014 році в Лондоні (Велика Британія).

Нагадаємо, Ярослав Болюх – один із тих патрульних, котрі 30 січня минулого року при затриманні застрелили підозрюваного, який штрикав шилом перехожих в обличчя. За фактом дій патрульних обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею 118 Кримінального Кодексу України (Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця”).За результатами внутрішнього розслідування, яке проводили у поліції, Ярослава Болюха звільнили з правоохоронних органів. Друзі, знайомі і просто небайдужі хмельничани організували акцію зі збору підписів на підтримку патрульних.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую