ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Іллічівець-2»: коли результат на вагу золото (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3229

Хмельницькій команді вдалося зберегти місце в другій лізі чемпіонату України.

Сезон 2016-2017 років позаду. А 2 червня відбулися заключні поєдинки в другій лізі. І хмельницькому «Поділлю» вдома необхідно було вигравати в маріупольського «Іллічівця-2», щоб зберегти собі прописку в Професіональній футбольній лізі.

«Сьогодні грали на результат. І перед грою я хлопцям про це казав. Красота гри відійшла на другий план», - вже після матчу заявив виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля» Аркадій Баталов.

Перед матчем проти «Іллічівця-2» хмельничани посідали передостаннє 16 місце в турнірній таблиці. Необхідно було бути мінімум 15-ми, щоб не позбутися статусу професійного клубу. А для цього слід було виграти цей матч. Саме перемога гарантувала «Поділлю» місце, вище, ніж «зона вильоту».

Звісно, була ймовірність того, що хмельничани залишать небезпечну зону і в разі нічиєї. Але тоді багато чого залежало від результатів матчів запорізького «Металурга» та миколаївського «Суднобудіника». Щоправда, ці клуби свої матчі програли, але сталося це водночас, як у Хмельницькому пролунав фінальний свисток. Та, як зізнався Аркадій Баталов, він не стежив за тим, як грають конкуренти. «Ми грали на перемогу», - сказав Аркадій Юрійович.

"За Поділля і за себе битись до кінця" - саме з таким банером прийшли фанати хмельницького клубу.

Та саме гості були близькими до того, аби відкрити рахунок у матчі. Вже на другій хвилині небезпечний удар півзахисника «Іллічівця-2» зміг відбити Сергій Дворник. А далі… «увімкнулися» господарі. На 8 хвилині Артем Макарченко небезпечно пробивав зльоту, але повіз ворота. Були моменти і в Алішера Якубова та Олексія Колесникова. Та найнебезпечніший виник на 23 хвилині, коли Якубов пробивав зі штрафного. Голкіпер гостей зміг перевести м‘яча на кутовий з під поперечини власних ворііт. Ще через три хвилин простріл Макарченка втіли у гол міг Ян Морговський. Утім, Владислав Михайленко врятував свою команду.

Голкіпер "Іллічівця-2" не раз рятував свою команду.

Під завісу першого тайму Олександр Музичук увірвався у штрафний майданчик маріупольців. Ось тільки удар у гравця «Поділля» не вийшов. Рахунок 0:0 і перерва.

Артем Макарченко віддав декілька хороших пасів, які могли завершитися голами.

Захисник "Поділля" Владислав Гресь часто підключався до атак команди.

Ян Морговський міг забити ще в першому таймі.

Поки футболісти відпочивали, вже було відомо, що конкуренти «Поділля» програють у своїх матчах, а тому хмельничанам вистачить і нічиєї, щоб залишитися в другій лізі. Утім, вболівальники сподівалися, що «Поділля» все одно сьогодні виграє.

Верхових дуелей в матчі було чимало.

Другий тайм активніше розпочали футболісти «Іллічівця-2». І навіть на 51 хвилині ледь на забили. Та хмельничан від голу, після удару головою В’ячеслава Калініна, врятувала стійка. Міг забити і Євген Білокінь, але з його ударом впорався голкіпер «Поділля» Сергій Дворник.

Андрій Ліповуз діяв у центрі півзахисту "Поділля".

Олександр Чернецький не лише руйнував атаки гостей, а розпочинав свої.

Гра не була видовищною. Та з середини другого тайму хмельничанам почали даватися небезпечні атаки. Спочатку Владислав Гресь ледь не замкнув навіс Музичука, змусивши добрячи понервувати гостей. А згодом і сам Музичук спробував забити, але пробив повз ворота. І на 70 хвилині господарям вдалося зробити те, на що очікували вболівальники. Олександр Музичук навісив у штрафний майданчик, а там Олексій Колесников замкнув ногою цей пас. Результативно. Отож, 1:0.

Олександр Музичук у грі з "Іллічівцем-2" відзначився результативним пасом.

Розслаблятися було зарано. «Іллічівець-2» пішов відіграватися, і це команді ледь не вдалося. На 77 хвилині маріупольці тричі поспіль пробивали по воротах Дворника, але той якимось дивом рятував «Поділля», після чого гості просто хапалися за свої голови. Ще через три хвилини вже хмельничани могли збільшити свою перевагу, але Охрончук пробив не точно.

"Поділлю" вдалося вистояти в останні хвилини над натиском суперника.

«Іллічівець-2» навіть влаштував штурм воріт «Поділля наприкінці матчу. І… міг пропустити ще. Та маріупольців, після удару Алішера Якубова, врятувала стійка.

Фінальний свисток зафіксував перемогу «Поділля» з рахунком 1:0. Хмельничани здобули три очки і з 25 балами фінішували на 14 місці. Далі… відпустка і новий сезон.

Командне фото "Поділля" на завершення сезону.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую