ye-logo.v1.2

«Щоб ви так завжди грали»

Спорт 1445

Подібне довелося почути від вболівальників хмельницького «Динамо» після кубкового протистояння із одеським «Чорноморцем»

І це в хорошому сенсі! «Динамо», яке грає в другій лізі, в 1/32 фіналу Кубка України не «впало в багнюку обличчям» перед першоліговим «Чорноморцем». До того ж, могло у цій багнюці ще й скупати одеситів, але везіння та досвіду хмельничанам не вистачило.
Хвилювання господарів у матчі з іменитим суперником, який двічі в своїй історії вигравав Кубок України, було помітним неозброєним оком. Перші хвилини поєдинку видалися доволі нервовими для хмельничан і це далося взнаки вже на 4-й хвилині матчу. Данило Лазар помилився при зупинці м'яча біля власного штрафного майдачника, і за мить одесити перехопили «шкіряну кулю» та доставили на правий фланг атаки, де Георгій Челебадзе «прибрав» двох захисників «Динамо» та сильно пробив у дальній нижній кут. «Гол» – вигукнув один із секторів стадіону «Поділля», на якому розмістилися близько півсотні фанатів «Чорноморця». А ще близько 4500 глядачів почали «чухати потилицю». Довелося почути думки, що в цьому матчі одесити ще як мінімум двічі заб'ють. Однак «динамівці» не здалися і пішли відіграватися. Як наслідок, гравці «Чорноморця» почали грубо грати, за що не раз повинні були побачити перед собою жовту картку. Але рефері лише покарав Андрія Слінкіна, а іншим пробачив. Однак така жорстка гра не злякала футболістів «Динамо», і вони, не шкодуючи власних ніг, а іноді й голови, продовжували атакувати. І якби не голкіпер одеситів, то рахунок став би нічийним вже на 29-й хвилині, коли Олександр Маліцький з 25 метрів сильно пробив у «шістку». Він же, на перший погляд, через три хвилини заробив і пенальті, коли після удару Олександра м'яч влучив у руку захиснику «чорно-си- ніх». Ось тільки рефері з Ужгорода так не вважав, а тому й пе- нальті не призначив. А кінцівка першого тайму була за «Чорноморцем», який міг збільшити свою перевагу на два голи. Але голкіпер «Динамо» Василь Козіброда, який був одним із кращих у цьому поєдинку, двічі врятував свій клуб, парируючи удари майже впритул – з 5-6 метрів.  
У другому таймі хмельничани значно додали. Вже на першій же хвилині простріл Вадима Безвещука ледве не завершився взяттям воріт досвідченого Євгена Ширяєва – м'яч влучив у захисника і полетів у нижній кут воріт, але голкіпер встиг зреагувати на рикошет та відбити «смугастого» на кутовий. На 67-й хвилині поєдинку одесит Іван Бобко, сфоливши на Григорія Лепетуна, мав побачити перед собою не лише «гірчичник», а й взагалі залишити поле. А все не стільки через грубу гру, а за удар Лепетуна по ногах після зупинки. Однак, арбітр матчу знову нічого не побачив, а може і не захотів побачити. І за таку нахабність хмельничани ледве не покарали гостей. Богдан Бортнік обіграв декількох «моряків», вийшов віч-на-віч із Ширяєвим та потужно пробив. «Чорноморець» врятувала стійка. Ще через три хвилини Анатолій Шляховий небезпечно пробив головою поруч із стійкою. Безумовно, така гра у виконанні «Динамо» не могла не сподобатися вболівальникам. Але ж, захопившись атаками, хмельничани забули про захист. І одесити ледве цим не скористалися, коли на 86-й хвилині бразилець Леонардо де Матос, обігравши двох захисників та голкіпера, кволо пробив у порожні ворота. «Динамо» врятував Олексій Черемісін, який встиг вибити м'яча з лінії воріт.  
Футбол – це шоу. І його на 90-й хвилині матчу прикрасили «динамівці», коли на подачу кутового біля воріт «Чорноморця» прибіг голкіпер Василь Козіброда. Забити Василю не вдалося, а тому йому довелося швидко повертатися назад. Не вдалося зрівняти рахунок і польовим гравцям хмельницького клубу. А тому одесити поїхали з Хмельницького з переможним рахунком 1:0. На цьому участь у Кубку України для «Динамо» завершилася. Але футболісти попри поразку, довели, що можуть грати на рівні з клубами першої ліги. До того ж, із такими, які ще минулої першості виступали в Прем'єр-лізі України.  
А вболівальники, які йшли зі стадіону в піднесеному настрої між собою говорили: «Якщо наші так гратимуть у всіх матчах другої ліги, то незабаром і в першу лігу вийдуть. Головне, щоб хлопцям вчасно гроші платили, а не бігали за «Дякую».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую