ye-logo.v1.2

П’ять атлетів представлятимуть Хмельниччину на літньому Олімпійському фестивалі

Спорт 2509
До складу збірної України в Баку-2019 увійшли і хмельничанки
До складу збірної України в Баку-2019 увійшли і хмельничанки. Фото: noc.km.ua

На престижному старті українська команда буде представлена 68-ма спортсменами.

З 21 по 27 липня в Баку (Азербайджан) відбудеться ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, у якому візьмуть участь понад 3600 спортсменів. Упродовж 7-ми днів найсильніші юні атлети віком 14-18 років змагатимуться у 10 видах спорту.

«На престижному старті українська команда буде представлена 68-ма спортсменами, які виступатимуть у 7 видах спорту. До складу збірної України в Баку-2019 увійшли і хмельничанки: волейболістки з команди «Новатор» Надія Гречка, Катерина Зуй, Валерія Нудьга, велосипедистка (індивідуальна гонка на шосе) Дарина Нагуляк з ДЮСШ-4 та Олександра Іщенко (боротьба вільна) з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді», - повідомляє прес-служба відділення Національного олімпійського комітету України у Хмельницькій області.

Слідкувати за новинами літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю вболівальники зможуть на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України, а також на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах: Фейсбук, Твіттер, Інстаграм.

Довідка:

У 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було прийнято рішення про проведення один раз на два роки зимових і літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалів. Наразі ЄЮОФ – найпрестижніші змагання Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у змаганнях з 1993 року (у 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД). Починаючи з 1993 року, юними олімпійцями було здобуто 198 медалей: 61 золоту, 73 срібних та 64 бронзових.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую